Άννα-Μαρία
Ρογδάκη

Γεννήθηκε στην Πάτρα το Φεβρουάριο του 1974, είναι έγγαμη και έχει μία κόρη ηλικίας 23 ετών. Σπούδασε Κλασσικό́ Πιάνο, Ιστορία της Μουσικής και Φωνητική́, ενώ είναι διπλωματούχος σολίστ πιάνου με τιμητικές διακρίσεις και αριστεία.  

Από το 1993 εργάσθηκε στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και μετέπειτα στον ΔΕΔΔΗΕ, ως διοικητική́ υπάλληλος, θέση από την οποία παραιτήθηκε για να ασχοληθεί́ με τη μεγάλη της αγάπη, την δημιουργία. Αφού παρακολούθησε μαθήματα διακοσμητικής στο Λονδίνο, ίδρυσε μαζί με το σύζυγό της την εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων με την επωνυμία "Rogdaki events trademark". Η εταιρία, έχει λάβει παγκόσμιες διακρίσεις για την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών της, με σημαντικότερη την απονομή του πρώτου βραβείου παγκοσμίως ως “Best International Destination Wedding Planner”, που έγινε στην Τοσκάνη της Ιταλίας το 2019.  

Είναι κόρη της αείμνηστης Αχαιής πολιτικού Κούλας Ρογδάκη, η οποία υπήρξε υποψηφία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 1996 και το 2000 και ιδρύτρια εν έτει 1991 της Ένωσης Γυναικών Πάτρας, του μεγαλύτερου  αριθμητικά σωματείου γυναικών στη νοτιοδυτική Ελλάδα, που αριθμεί περισσότερα από 5000 μέλη. Η  Άννα Μαρία συνεχίζει ως Πρόεδρος του παραπάνω σωματείου το έργο της μητέρας της.  

H Ένωση Γυναικών Πάτρας έχει καταφέρει να σταθεί έμπρακτα δίπλα στην πολιτεία και τους πολίτες, υποστηρίζοντας νοσοκομεία, ιδρύματα και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Tο σωματείο διοργανώνει εκδηλώσεις και συζητήσεις ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία, στη βία κατά των γυναικών και τα τρία  τελευταία χρόνια έχει σταθεί δίπλα σε περισσότερες από σαράντα γυναίκες θύματα βίας, παρέχοντάς τους ψυχολογική, οικονομική και νομική υποστήριξη. H EΓYΠA συμμετέχει σε πανευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και από το 2019 έχει καταφέρει να εμπνεύσει και να  υποστηρίξει γυναίκες σε διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες.  

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η ΕΛΠΙΔΑ», με  έδρα την Πάτρα. 

Επικοινωνία

Email: [email protected]