Αθανάσιος
Πηλιούνης

Γεννήθηκε το 1964 στο Μόντρεαλ του Καναδά από γονείς μετανάστες και αποφοίτησε με άριστα από τα πανεπιστήμια Concordia και McGill στα οικονομικά και χρηματοοικονομικά. Με την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτερο τραπεζικό στέλεχος και στην συνέχεια δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, όπου δημιούργησε πολλές θέσεις εργασίας, αποκομίζοντας εμπειρία των -θεσμικών και μη- στρεβλώσεων που αποτελούν τροχοπέδη για το επιχειρείν.

Για την συμβολή του στην καινοτομία και ανάπτυξη, βραβεύτηκε με το βραβείο επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ το 2006. Το 2016 δημιούργησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα Crowdfunding “JumpStart Greece”, με στόχο την χρηματοδότηση δράσεων νέων επιχειρηματιών για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. To 2019 ξεκίνησε μια νέα Start-up στην Ελλάδα την RADEFY.com, η οποία είναι εταιρεία τεχνολογίας και δραστηριοποιείται στον χώρο της ενοικίασης βραχυχρόνιων καταλυμάτων (BnB).

Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΣΑΤΠΕ και είναι αντιπρόεδρος του Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών.

Επικοινωνία