Νίκος
Παπουτσής

Ο Νίκος Παπουτσής γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Χαλκίδας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ανθρώπινο Δυναμικό και το Ηλεκτρονικό Επιχειρειν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Από το 2012 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως λογιστής. Το 2015 μεταπήδησε στον τραπεζικό κλάδο, τα πρώτα χρόνια ως senior officer σε Υποκαταστήματα συστημικών Τραπεζών και αργότερα ως project manager σε μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού των τραπεζικών υποκαταστημάτων καθώς και απλούστευσης των διαδικασιών υλοποιώντας το όραμα για μια σύγχρονη Τράπεζα για όλους τους πολίτες.

Παράλληλα ασχολήθηκε εντατικά με την εξέλιξη της ψηφιακής Τραπεζικής μέσα από μια σειρά projects για την απλοποίηση της χρήσης των ψηφιακών καναλιών των Τραπεζών, ενώ το τελευταίο έτος έχει αφοσιωθεί στο σχεδιασμό χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Από τα φοιτητικά του χρόνια είχε έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά. Τον Οκτώβριο του 2016 τοποθετήθηκε από τον Πρόεδρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Γενικός Διευθυντής της ΟΝΝΕΔ ενώ παραμένει εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.