Κώστας
Λολίτσας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και είναι δάσκαλος της ειδικής αγωγής. Έχει διδακτορικό από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην πολιτική φιλοσοφία της Παιδείας, διετή μετεκπαίδευση στην ειδική αγωγή και πτυχίο θεολογικής σχολής του ΑΠΘ.
Είναι πιστοποιημένος από το ΕΚΕΠΙΣ εκπαιδευτής ενηλίκων και εκπαιδευτής εκπαιδευτών και έχει διδάξει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, Ρομά, παλιννοστούντες, μετανάστες, πρόσφυγες.
Έχει διατελέσει διευθυντής ειδικού σχολείου, προϊστάμενος γραφείου εκπαίδευσης, διευθυντής της Γ΄ διεύθυνσης Α/θμιας εκπαίδευσης και διευθυντής της διεύθυνσης ειδικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας.
Επίσης έχει διατελέσει γραμματέας επιτροπής παιδείας και σχολικής επιτροπής του Δήμου Χαϊδαρίου, μέλος της νομαρχιακής επιτροπής παιδείας, αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ συλλόγων Δασκάλων Χαϊδαρίου και Αιγάλεω, αντιπρόεδρος στον πανελλήνιο επιστημονικό σύλλογο ειδικής αγωγής, μέλος του ΔΣ του Σικιαριδείου Ιδρύματος και του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών.
Είναι σύμβουλος Α΄ ειδικής αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και πρόεδρος στο Ινστιτούτο Παιδαγωγικών και Ερευνητικών Μελετών της ΔΟΕ.
Επίσης στον Τομέα Παιδείας της ΝΔ είναι υπεύθυνος για την ειδική αγωγή.