Μαρία
Καραγιάννη

Η Μαρία Καραγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Λάρισας και πιστοποιημένη Εκτελωνίστρια. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε ως Υπεύθυνη Οικονομικής Διαχείρισης και Εξαγωγών σε Βιομηχανία Τροφίμων στην πόλη του Βόλου. Παράλληλα, πιστοποιήθηκε ως Data Protection Officer και ολοκλήρωσε τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών της στη “Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» της Πολυτεχνικής Σχολής Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με έδρα το Βόλο.

Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική. Διετέλεσε Υπεύθυνη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Λάρισας καθώς και εκπρόσωπος σπουδαστών στη συνέλευση του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Τα τελευταία χρόνια των σπουδών της εκλέχθηκε Εκπρόσωπος Σπουδαστών όλου του Ιδρύματος στην Συνέλευση του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Λάρισας.

Το 2016 εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και αργότερα διετέλεσε Αν. Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας των Φύλλων στο Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ.

Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.