Μαρία
Καλπουζάνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Αγρίνιο και τη Ναύπακτο.

Είναι απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης και Οργάνωσης, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ανωτάτου Τεχνολογικού Ιδρύματος Πειραιά, καθώς και του Πάντειου Πανεπιστημίου, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Είναι κάτοχος MSc στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διπλωματική Εργασία «Το χρηματοπιστωτικό σύστημα στη νέα Οικονομία».

Είναι επίσης κάτοχος MSc στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας από το Πανεπιστήμιο Le Cnam, Conservatoire national des arts et metiers.

Ακόμα, κατέχει Certificate in Coaching, accredited by the Association for Coaching, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παράλληλα εργάστηκε για 25 χρόνια στον ιδιωτικό τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό κλάδο καθώς και στη Κεντρική Διοίκηση για μια πενταετία.

Επιμελείται και παρουσιάζει εβδομαδιαία ιατρική εκπομπή στο κανάλι του ΑΧΕΛΩΟΥ.

Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Λάζαρη αν.Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι μητέρα δυο παιδιών.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια οικονομικού, διεθνολογικού και πολιτικού ενδιαφέροντος.

Έχει θητεύσει σαν εκλεγμένο μέλος ΔΣ σε πολλούς εθελοντικούς φιλανθρωπικούς συλλόγους ελληνικούς αλλά και διεθνείς.

Είναι μέλος των Τομέων Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και μέλος των Γραμματειών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γυναικών της Νέας Δημοκρατίας.

Ήταν υποψήφια βουλετής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας τον Ιούλιο 2019.

Είναι Γενική Συντονίστρια του Μητρώου Στελεχών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επικοινωνία