Συνάντηση του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας

Τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng υποδέχτηκαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Παύλος Μαρινάκης και ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Τάσος Χατζηβασιλείου.
 
Η εθιμοτυπική αυτή επίσκεψη έγινε σε θερμό κλίμα, με τις δύο πλευρές να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Στην ατζέντα έμφαση δόθηκε στις σχέσεις των δύο κρατών, στις εμπορικές συναλλαγές, τις μεγάλες επενδύσεις, τον τουρισμό, την τέχνη και τον πολιτισμό, καθώς και τις πιθανότητες συνεργασίας σε επίπεδο Νέας Δημοκρατίας και του κυβερνώντος κόμματος της Κίνας.
 
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Παύλος Μαρινάκης τόνισε τη διαρκή σχέση μεταξύ των δύο χωρών αλλά και την βελτίωση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ χάρισε στον Πρέσβη μια μεταξοτυπία με τον «Ύμνο Εις την Ελευθερίαν», ενώ η Α.Ε ο κ. Xiao Junzheng προσέφερε με τη σειρά του συμβολικά δώρα στους Γραμματείς του κόμματος.
 
Κατεβάστε φωτογραφικό υλικό εδώ.
Κατεβάστε το δελτίο τύπου εδώ.