Ομιλία του βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Κέλλα στο 12ο Συνέδριο του Κόμματος

Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες,

Σήμερα, όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι, δίνουμε το παρών στο 12ο Συνέδριο του κόμματός μας. Δίνουμε το παρών στην προεκλογική μάχη, που είναι πολύ κοντά και θα καθορίσει το μέλλον της Πατρίδας. Δίνουμε το παρόν για την υπερψήφιση ενός εθνικού σχεδίου δράσης, που έχει τη σφραγίδα του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας με ρεαλισμό και δικαιοσύνη.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό ευρωπαϊκό κόμμα, που εκφράζει τους πολλούς, την οικογένεια, τους νέους και την Πατρίδα. Στόχος της παράταξης είναι να αποκαταστήσει τη μεσαία τάξη, που διέλυσαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους ανέργους και να υπερασπιστεί το μέλλον όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων!

Φίλες και φίλοι,

Οι εκλογές, που έρχονται, είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης. Είχαμε προειδοποιήσει, ήδη από τον Ιανουάριο του 2015, για όλα όσα συνέβησαν στην πορεία. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει πως Τσίπρας και Καμμένος θα ήταν ένα ατύχημα για τον τόπο μας. Πόσο δίκαιο είχε! Έπαιξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας στα ζάρια και φόρτωσαν την οικονομία μας με 100 δις ευρώ, το τρίτο μνημόνιο και τα capital controls. Δεν το λέω εγώ αυτό, αλλά ο τέως επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ.

Επιπλέον, υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια στο υπό ξένη διοίκηση υπερταμείο, δέσμευσαν τη δημοσιονομική πολιτική με πλεονάσματα και ασφυκτική εποπτεία έως το 2060 και, βέβαια, πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, στέγνωσαν την αγορά από ρευστό, διέλυσαν τη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες μας με άδικα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη.

Τώρα καταφεύγουν σε τεχνάσματα, για να εξαπατήσουν και πάλι τους ψηφοφόρους. Ξεψηφίζουν αυτά, τα οποία οι ίδιοι είχαν ψηφίσει με δική τους επιλογή. Δίνουν κουτσουρεμένα αναδρομικά και ψίχουλα, για να κάμψουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις στα εθνικά θέματα.

Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, έκαναν αυτό που δεν είχε τολμήσει κανείς, αναγνώρισαν «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα» στους Σκοπιανούς, τροφοδοτώντας τον πυρήνα του αλυτρωτισμού τους μέσω της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών. Δώσαμε το δικαίωμα στον Ζάεφ να ομιλεί για «Μακεδονία του Αιγαίου» και «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα. Και όταν ο Ζάεφ πανηγυρίζει για τη Συμφωνία, ποιός είναι ο χαμένος; Ασφαλώς και η Ελλάδα! Και επιτέλους, ας μας πουν, ποιό είναι το όφελος από αυτή τη Συμφωνία; Η μη περικοπή των συντάξεων;

Στην Αλβανία, μετά τη δολοφονία Κατσίφα, η κυβέρνηση Ράμα διώκει την ελληνική εθνική μειονότητα και προχωράει σε απαλλοτρίωση των περιουσιών τους, ενώ ο Μπερίσα ζητά ακόμη και την κατάργηση του εορτασμού του ΟΧΙ.

Στο εσωτερικό της χώρας, μετά τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, θέλουν να αποδομήσουν την εθνική και κοινωνική μας συνοχή με τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και την ουδετεροθρησκεία. Τα αστικά κέντρα καίγονται από τους κουκουλοφόρους, ενώ όποιος έχει εθνική και θρησκευτική συνείδηση χαρακτηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ακροδεξιός και φασίστας, καλλιεργώντας, σταδιακά, έναν νέο εθνικό διχασμό.

Έτσι χαρακτηρίστηκαν οι μαθητές που διαδήλωσαν για τη Μακεδονία, όπως και οι εκατοντάδες χιλιάδες των συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλόνική, ενώ οι κουκουλοφόροι και οι ροπαλοφόροι, που κάνουν αντισυλλαλητήρια, είναι καλοί και προοδευτικοί. Τα Πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε άσυλο ανομίας, παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Οι Καθηγητές και οι φοιτητές ξυλοκοπούνται και τρομοκρατούνται, χαρακτηριζόμενοι ως φασίστες, εάν δεν είναι αριστεροί είτε απορρίπτουν εθνομηδενιστικές αναφορές.

Και από την άλλη πλευρά, ο κ. Γαβρόγλου απαιτεί από το «ρωμαλέο φοιτητικό» κίνημα να αποκαταστήσει την τάξη και να απομακρύνει τους καταληψίες. Το άσυλο, όπως είπε και ο Πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα καταργηθεί και τα πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στην κανονικότητα, όπως συμβαίνει σε όλο τον σύγχρονο κόσμο.

Έχουν διαλύσει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού δεν υπάρχει αξιολόγηση των πανεπιστημίων και των Προγραμμάτων Σπουδών, ούτε σύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με την αγορά εργασίας.

Τώρα, διαλύουν και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετατρέποντας το Γυμνάσιο σε τρίχρονο πάρκινγκ παιδιών και επιχειρούν και τη διάλυση του Λυκείου. Η κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων κατέληξε στην επαναφορά του παλαιού συστήματος των Δεσμών, χωρίζοντας τις Σχολές σε δύο ταχύτητες, με και χωρίς εξετάσεις.

Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον απαράδεκτο νόμο για τις Δομές Εκπαίδευσης και τη σωρεία καταγγελιών για τις διαδικασίες, που ακολουθούνται στα Συμβούλια Επιλογής στελεχών, αλλά και την επιλογή, όλως τυχαίως, ατόμων που είναι φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία, μόλις γίνει κυβέρνηση, τον συγκεκριμένο νόμο θα τον καταργήσει.

Μαζί με τους συναδέλφους, που είμαστε συνυπεύθυνοι του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε καταστήσει σαφές ότι στόχος μας είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα ανοιχτών οριζόντων, που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού, θα στηρίζει και θα εμπιστεύεται τον Έλληνα εκπαιδευτικό, θα μάχεται τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες και θα συνδέεται με την αγορά εργασίας.

Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες,

Αν δεν φύγουν από την εξουσία, φανταστείτε τι πρόκειται να ακολουθήσει την επόμενη τετραετία. Και δεν θα μιλάμε πλέον για ατύχημα, αλλά μάλλον – και αυτό το απεύχομαι – για κάτι μοιραίο. Οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται ενώπιον μιας ιστορικής επιλογής. Όποιος ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά, είτε έχει προσωπικά συμφέροντα, είτε δεν αγαπά την Πατρίδα.

Όσοι, δε, βρίσκονται στα δεξιά μας και ισχυρίζονται ότι αποκλίνουμε από τις αρχές και τις αξίες μας, αναζητώντας άλλες εναλλακτικές, είναι εκείνοι, που παίζουν το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ.

Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες,

Είμαστε η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη. Είμαστε η παράταξη, που κράτησε τη χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, όταν οι εκάστοτε αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, που κυβέρνησαν και αυτές με τη σειρά τους, δήλωναν επιφυλάξεις είτε αντετίθεντο άμεσα στην ευρωπαϊκή προοπτική, όπως το ΠΑΣΟΚ, κατά τα πρώιμα στάδιά του, αλλά και το σύνολο της κυβερνώσας Αριστεράς, που χρειάστηκε να διανύσει μεγάλη απόσταση, για να αποκρυσταλλώσει τη στήριξή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, μόλις το 2015!

Από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή έως τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη, που υπηρετεί σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της το εθνικό συμφέρον.

Λέμε πάντα την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό και μπορούμε να λέμε, σήμερα, με υπερηφάνεια, ότι το ηθικό πλεονέκτημα είναι με τη Νέα Δημοκρατία και όχι με την Αριστερά!

Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται το εθνικό συμφέρον αντιπαρατίθεται τα μικροπολιτικά και προσωπικά συμφέροντα. Οι δυνάμεις του Πατριωτισμού, της Αλήθειας, της Ελευθερίας και της Ανάπτυξης συγκρούονται με αυτές του εθνομηδενισμού, των ψεμάτων, της αναξιοκρατίας και του κρατισμού. Ποιες θα κερδίσουν; Φυσικά οι πρώτες! Εμείς, η Νέα Δημοκρατία, συντρίβοντάς τους και στις τέσσερις κάλπες!

Το οφείλουμε στην Πατρίδα μας, στην ιστορία μας και στα τα παιδιά μας! Πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα και να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες, που έχουν οι οργανώσεις της παράταξης, να ενεργοποιήσουμε όλα μας τα στελέχη και τα μέλη, να βγούμε στην κοινωνία, στις πλατείες, στους δρόμους, με αυτοπεποίθηση και θα νικήσουμε!

Καλό αγώνα Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες, το επόμενο συνέδριό μας θα βρει την παράταξη στη διακυβέρνηση του τόπου!

Ζήτω η Νέα Δημοκρατία!

Ζήτω η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ! Ζήτω η Ελλάδα!