Συνάντηση του Γραμματέα Οικουμενικού Ελληνισμού κ. Τάκη Σκανδαλάκη με τον υπεύθυνο Αποδήμων Ρουμανίας του PNL κ. Viorel Badea

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ του Γραμματέα Οικουμενικού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υφ. Εξωτερικών, καθηγητή Τάκη Σκανδαλάκη και του γερουσιαστή και υπεύθυνου Αποδήμων Ρουμανίας του PNL κ. Viorel Badea και αντιπροσωπείας στελεχών του κόμματος.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για διεθνή θέματα που απασχολούν τα δύο κράτη με ιδιαίτερη έμφαση στο Brexit και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε Έλληνες και Ρουμάνους που κατοικούν στη Μεγάλη Βρετανία, συζητήθηκαν διμερή θέματα των δύο κρατών και αναπτύχθηκαν προτάσεις βελτίωσής εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και βέβαια η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα Αποδήμων.

Ο κ. Viorel Badea γνωρίζοντας τη χρόνια ενασχόληση, εμπειρία και «τεχνογνωσία» του κ. Τάκη Σκανδαλάκη σε θέματα Αποδήμων ζήτησε τη δική του άποψη τόσο για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όσο και για το θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να δημιουργήσει η Ρουμανία προκειμένου να συγκροτηθεί σωστά και σε στέρεα θεμέλια το Εθνικό Συμβούλιο Ευρώπης Αποδήμων Ρουμανίας.

Ο κ. Σκανδαλάκης επεσήμανε το καθοριστικό και αποφασιστικό ρόλο που έχουν η Εκκλησία και οι Κοινότητες στη ομογένεια. Έγινε αναφορά στον καθοριστικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει η παιδεία στη διατήρηση των δεσμών με τη πατρίδα. Η συζήτηση φυσικά περιελάμβανε και την ψήφο των Αποδήμων. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη οι Απόδημοι στη Ρουμανία έχουν δικαίωμα ψήφου.

Τέλος ο Γερουσιαστής κ. Viorel Badea προσκάλεσε τον κ. Τάκη Σκανδαλάκη να επισκεφθεί ως προσκεκλημένος του PNL την Ρουμανία.