Συνάντηση Τάκη Σκανδαλάκη με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β'

Ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της Ν.Δ., καθηγητής  κ. Τάκης Σκανδαλάκης τ. Υφυπουργός Εξωτερικών, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Αφρικής κ. Άρη Λυχναρά , Άρχων Έκδικος και Νομικός Σύμβουλος του Πατριαρχείου, συναντήθηκε με την Α.Θ. Μακαριότητα Πάπα κ’ Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’. 
Ο κ. Σκανδαλάκης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για τον χρόνο που διέθεσε να συναντηθούν και μετέφερε τον σεβασμό και την αγάπη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη.  Στην συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα θέματα και προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Αφρικής, καθώς και θέματα που έχουν σχέση με την Ορθοδοξία στην περιοχή.  Ο κ. Σκανδαλάκης συνεχάρη τον Πατριάρχη για το θεάρεστο έργο που επιτελεί, το οποίο εκτός από ιεραποστολικά καθήκοντα περιλαμβάνει και αυτά της εκπαίδευσης, θρησκευτικής και όχι μόνο.
Ο κ. Σκανδαλάκης πρότεινε στον Πατριάρχη, σε επικείμενο ταξίδι του σε χώρα της Αφρικής, να τον συνοδέψει με την ιδιότητα του γιατρού, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο τις υπηρεσίες του στο ακατάπαυστο έργο του Μακαριώτατου. 
Τέλος, ο Πατριάρχης εξέφρασε την αγάπη του και  επεσήμανε την γεωγραφική και ιστορική θέση του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας, που το καθιστούν πολύτιμο φάρο για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό της Αφρικής, ο οποίος δοκιμάζεται σε πολλές περιοχές.