Ο Συνδικαλισμός του Αύριο : Το σύγχρονο Συνδικαλιστικό κίνημα ως παράγων δημοκρατίας κοινωνικής δικαιοσύνης και οικονομικής ανάπτυξης

Στα πλαίσια των εορτασμών των 40 χρόνων  της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο ΤΤΑΝΙΑ εκδήλωση  της Γραμματείας Συνδικαλιστικών φορέων με τίτλο   «Ο Συνδικαλισμός του Αύριο : Το σύγχρονο Συνδικαλιστικό κίνημα ως παράγων δημοκρατίας κοινωνικής δικαιοσύνης και οικονομικής ανάπτυξης».
Παρουσία πληθώρας συνδικαλιστικών και κομματικών στελεχών καθώς και του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Θοδωρής Ματάλας ανέπτυξε το πολιτικό μήνυμα  της εκδήλωσης, μέσα από μια φιλελεύθερη θεώρηση, τονίζοντας την ανάγκη μιας ευρύτερης συνεννόησης για τις τομές που απαιτούνται.
Στόχος μας θα πρέπει να είναι το συνδικαλιστικό κίνημα ως αυτόνομο, ανεξάρτητο άλλα και πολιτικοποιημένο να επαναπροσδιορίσει τη στόχευση, να ανακτήσει  το ηθικό πλεονέκτημα, να αναβαθμίσει τον ρόλο του και να καταστεί σύγχρονο ισχυρό και παρεμβατικό ώστε  ως παράγων δημοκρατίας κοινωνικής δικαιοσύνης και οικονομικής ανάπτυξης να μπορεί αποτελεσματικά να εκπροσωπεί τα μέλη του.
Με συντονιστή της εκδήλωσης τον αρθρογράφο δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ»   κ. Παπαδή  Κωνσταντίνο χαιρετισμό απεύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κοκκόρης Παναγιώτης και ακολούθως υπήρχαν τοποθετήσεις των κυρίων:. Φιλίππου Ταυρή Μέλους Ε.Γ. της Ν.Δ. Πάϊδα Ιωάννη Μέλους της Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ  Καρρά Αντώνη Γενικός Γραμματέα ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κόλλια Κωνσταντίνο Πρόεδρου Οικονομικού Επιμελητηρίου.
 Οι εισηγητές από την πλευρά τους  τόνισαν την ανάγκη ενός ευρύτερου διαλόγου, ο οποίος απαιτείται για την αναβάθμιση του βασικού κοινωνικού θεσμού όπως είναι ο συνδικαλισμός. Τονίστηκε ότι βασικό ρόλο για την αναβάθμιση  του κινήματος αποτελεί η αυτοοργάνωση του από την μια πλευρά,  αλλά και ο σαφής προσδιορισμός από την πολιτεία της αυθεντικής εκπροσώπησης, των μελών αλλά και των προβλημάτων που ως κοινωνικός εταίρος αντιπροσωπεύει.
Η εκδήλωση έκλεισε με μια σεμνή τελετή απονομής μιας τιμητικής πλακέτας στους διατελέσαντες Γραμματείς Συνδικαλισμού της Νέας Δημοκρατίας στη πορεία αυτή των 40 χρόνων, στους: Άγγελο Μοσχονά, Μπεχράκη Διονύση , Αγγελόπουλο Νίκο , Στεφάνου Ιωάννη , Κόλλια Κωνσταντίνο , Σγαρδέλη Αντώνη, Αντωνάκο Αντώνη, Ζαγορίτη Ελευθέριο, Κοντό Δημήτρη, Ταύρη Φίλιππο, «Τιμής Ένεκεν για την σημαντική συμβολή τους στην οργανωτική προσπάθεια και την προώθηση των αρχών και ιδεών της παράταξης στο χώρο του Συνδικαλισμού.»
Κατά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας τα σημαντικά αυτά στελέχη με σύντομές παρεμβάσεις τους περιέγραψαν ο καθένας την εποχή, τις προσπάθειες, τις αγωνίες και τους αγώνες που βίωσαν, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν τα συνδικαλιστικά στελέχη του χώρου διαχρονικά, καθώς και τη συμβολή που είχαν οι συνδικαλιστικές  οργανώσεις σ’ αυτά τα 40 χρόνια, εκφράζοντας την ευχή το συνδικαλιστικό κίνημα να καταστεί αντάξιο στις προσδοκίες των μελών του και αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος για την ανάπτυξη της χώρας.