ΜΗΝΥΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΑΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ

Η Νέα Δημοκρατία βλέπει τον Απόδημο Ελληνισμό συνδεδεμένο πρώτα με τα συμφέροντα του Έθνους και μετά με το κόμμα, οι προτάσεις μας και οι θέσεις μας διαμορφώνονται με στόχο την ένταξη της ελληνικής διασποράς στον εθνικό σχεδιασμό.

Ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης με την απόφασή του να αναβαθμίσει την Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού σε Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού, με την οργανική ένταξη των τομέων του Κυπριακού και Ποντιακού Ελληνισμού άλλα και των Βορειοηπειρωτών, αποδεικνύει εμπράκτως την εκτίμηση του και την πίστη του για τον Οικουμενικό Ελληνισμό.
Η καταγραφή των αποδήμων με τη δημιουργία του Μητρώου Αποδήμων Ελλήνων και η δημιουργία Δικτύων Ελληνισμού για τη ζεύξη του απανταχού Ελληνισμού με ένα ενιαίο κέντρο συντονισμού είναι εθνική ανάγκη.

Οι νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, επιβάλλει την άμεση ενεργοποίηση του Ελληνισμού και την άμεση ένταξη του στο εθνικό σχεδιασμό. Η παροχή δικαιώματος ψήφου, η διατήρηση της ελληνικότητας των νέων γενεών αποδήμων μέσα από την ελληνική παιδεία, την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού σε συνδυασμό με τη διατήρηση και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Μητροπολιτικού κέντρου με το νεομεταναστευτικό ρεύμα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι εθνικές προτεραιότητες.
Με τη μαχητικότητα, που σας διακρίνει, τις εμπειρίες, τις επιτυχίες και την αγάπη σας για τη μητέρα πατρίδα, μπορείτε και πρέπει να γίνετε το εφαλτήριο για την Ελλάδα της περηφάνιας, του σεβασμού και της προκοπής.