Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την 81η Δ.Ε.Θ., παρέστη σήμερα στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη.
 
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε:
 
«Παναγιώτατε, κ. Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι σήμερα μαζί σας.
 
Θέλω να συγχαρώ όσες και όσους συνεισέφεραν σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια του Συλλόγου Πολυτέκνων να αποκτήσει και να ανακαινίσει αυτά τα πολύ όμορφα γραφεία. Όχι μόνο στα πολιτικά πρόσωπα, που διαχρονικά στήριξαν το Σύλλογο, αλλά κυρίως στους απλούς μικρούς δωρητές, που με τη δική τους στήριξη ο Σύλλογος αυτός μπορεί να επιτελεί αυτό το πολύ σπουδαίο έργο.
 
Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι και σήμερα μαζί σας. Παναγιώτατε, μια σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία. Σοφία, Πίστη, Αγάπη και Ελπίδα. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες.
 
Θέλω να ευχαριστήσω πολύ για το μετάλλιο το οποίο θα μου δώσετε, το οποίο θα ήθελα να το αφιερώσω στη μνήμη της μητέρας μου, της Μαρίκας Μητσοτάκη.
 
​Θυμάμαι ότι το 1992 κάνατε μια μεγάλη εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο και την τιμήσατε.
 
Διότι, για πρώτη φορά, κατοχυρώθηκε η έννοια της πολύτεκνης μάνας, και η ίδια ευαισθητοποιημένη, καθώς είχε 4 παιδιά, αναγνώριζε - και εμείς αναγνωρίζουμε - την πολύ μεγάλη σημασία που έχει η στήριξη της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλετε.
 
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα τραγικά δημογραφικά δεδομένα της χώρας. Εάν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία, ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 θα είναι περίπου 7.500.000. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε για λόγους, πρωτίστως, εθνικούς. Σήμερα γεννιούνται κατά μέσο όρο 1,4 παιδιά ανά γυναίκα στην Ελλάδα. 1,4 είναι οι τελευταίες στατιστικές, όταν χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιά για να κρατήσουμε τον πληθυσμό μας σταθερό.
 
Και το πρόβλημα, αγαπητέ Πρόεδρε, δεν αφορά μόνο τους πολύτεκνους. Οι πολύτεκνοι είναι αυτοί οι οποίοι επιβαρύνονται ιδιαίτερα. Αφορά πολλές οικογένειες, οι οποίες δεν αποφασίζουν καν να κάνουν το δεύτερο παιδί ή το τρίτο παιδί ή δεν μπορούν καν να κάνουν το πρώτο παιδί.
 
Χρέος μας σήμερα, χρέος της Νέας Δημοκρατίας, είναι πρωτίστως να σταθούμε δίπλα στη μέση ελληνική οικογένεια - αυτή η οποία έχει δοκιμαστεί περισσότερο από την κρίση - στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων.
 
Θα ακούσετε, σήμερα το βράδυ, λίγες στοχευμένες εξαγγελίες, για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την ελληνική οικογένεια. Υπάρχουν, όμως, και μια σειρά από παρεμβάσεις, που – όπως είπε και ο Πρόεδρος - δεν έχουν ιδιαίτερο κόστος και οι οποίες σηματοδοτούν από πλευράς πολιτείας την ανάγκη να στηρίξουμε αυτούς οι οποίοι επιλέγουν να αποκτήσουν μεγάλες οικογένειες και επωμίζονται το πολύ μεγάλο κόστος, αλλά - τολμώ να πω - και την πολύ μεγάλη χαρά να έχουν πολλά παιδιά. Γιατί τα παιδιά είναι ευλογία.
 
Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Να συγχαρώ το Σύλλογο για την εξαιρετική δουλειά που κάνει. Να συγχαρώ και πάλι προσωπικά, όσες και όσους, με τις μικρές τους ή μεγαλύτερες προσπάθειες, καταφέρνουν και κρατούν ζωντανή αυτήν την αίσθηση της συλλογικότητας, της κοινωνικής προσφοράς, των δεσμών της ελληνικής οικογένειας. Διότι Παναγιώτατε, αυτοί οι δεσμοί μας κράτησαν όρθιους τα χρόνια της κρίσης.
 
Αγαπητέ Πρόεδρε, εύχομαι ό,τι καλύτερο στο Σύλλογο και πάντα επιτυχίες. Να είστε καλά».

Κατεβάστε φωτογραφικό υλικό εδώ.