Χαιρετισμός του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στο Junior Achievement Greece

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη σήμερα, Τρίτη 17 Απριλίου, στα εγκαίνια της 12ης Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece). Στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Καλημέρα σας. Χαίρομαι πραγματικά πάρα πολύ που είμαι σήμερα μαζί σας, που βλέπω τόσα χαμογελαστά, φωτεινά, νέα πρόσωπα από εξήντα σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. Επιλέξατε να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, να ασχοληθείτε με την επιχειρηματικότητα. 
 
Όταν γύρισα στην Ελλάδα από τις σπουδές μου και την εργασία μου στο εξωτερικό, πριν από είκοσι χρόνια, ασχολήθηκα με τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας. Και θυμάμαι ότι εκείνα τα χρόνια μιλούσαμε για επιχειρηματικότητα και αντιμετωπίζαμε την καχυποψία μιας κοινωνίας, η οποία εξακολουθούσε -και τότε- να βλέπει την επιχειρηματικότητα ως κάτι κακό. Εσείς μεγαλώσατε μέσα στα χρόνια της κρίσης και στο δικό σας το χαμόγελο βλέπω την αισιοδοξία μιας νέας Ελλάδος, η οποία γεννιέται. Είναι πραγματικά εξαιρετικά αισιόδοξο και παρήγορο αυτό το οποίο βλέπω σήμερα. Και σας προτρέπω ειλικρινά να κρατήσετε ζωντανά τα βιώματα αυτής της εμπειρίας την οποία αποκτάτε μέσα από την ενασχόληση με τη μαθητική επιχειρηματικότητα. Αυτό το οποίο μαθαίνετε μέσα από την πρωτοβουλία που έχετε αναλάβει, δεν είναι απλά το πως θα στήσετε μια επιχείρηση. Μαθαίνετε να συνεργάζεστε, μαθαίνετε να κατανέμετε ρόλους, μαθαίνετε να εκφράζετε τις προοπτικές και τα σχέδιά σας με τρόπο οργανωμένο. Εάν έπρεπε, δηλαδή, αύριο να πείσετε έναν χρηματοδότη για το πως θα χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας, θα πρέπει να του παρουσιάσετε, με λεπτομέρεια, γιατί η επιχείρησή σας μπορεί να είναι επιτυχημένη. Μαθαίνετε να ξεπερνάτε δυσκολίες, αλλά κυρίως μαθαίνετε να δουλεύετε, να εργάζεστε σκληρά. 
 
Ένας καθηγητής επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο στο οποίο σπούδασα, μας έλεγε πάντα ότι η επιχειρηματική επιτυχία είναι 10% έμπνευση και 90% σκληρή δουλειά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Δεν προχωράει κανείς στη ζωή σήμερα εάν δεν δουλέψει πολύ σκληρά. Ανάμεσά σας θα βρεθούν οι επιχειρηματίες που θα κρατήσουν όρθια τη χώρα στις δεκαετίες που έρχονται. Δεν θα γίνετε κατ’ ανάγκη όλοι σας επιχειρηματίες. Κάποιοι, όμως, που δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να γίνουν επιχειρηματίες, μπορούν να γίνουν, ως αποτέλεσμα της ενασχόλησής σας με τη μαθητική επιχειρηματικότητα. Προσωπικά, θα στηρίξω, ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όλους τους θεσμούς της μαθητικής επιχειρηματικότητας και θα ενθαρρύνω και το Υπουργείο Παιδείας. Και χαίρομαι που είναι μαζί μας σήμερα και ο Υφυπουργός Παιδείας. Να ενσωματώσει τη διδασκαλία της επιχειρηματικότητας, με πιο οργανωμένο τρόπο, στο επίσημο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Διότι από εσάς περιμένουμε πάρα πολλά. 
 
Αναμένω με πάρα πολύ ενδιαφέρον να επισκεφτώ τα περίπτερα, να δω τις επιχειρηματικές ιδέες, να δω και να βιώσω ο ίδιος αυτή τη δημιουργικότητα, αυτή τη θετική ενέργεια που αποπνέει αυτός ο χώρος. Σας εύχομαι πραγματικά αυτά τα βιώματα, αυτές τις εμπειρίες να τα κρατήσετε πάντα ζωντανά και εύχομαι ειλικρινά η ενασχόλησή σας με τη μαθητική επιχειρηματικότητα να σας άνοιξε ένα διαφορετικό παράθυρο προς τον κόσμο. Να είστε καλά, κάθε επιτυχία».      

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.
Κατεβάστε το φωτογραφικό υλικό εδώ.