Επίσκεψη Τάκη Σκανδαλάκη στην Γερμανία, Δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ Βάδης Βυρτεμβέργης

Μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ ΒΒ το τριήμερο 20/22 Ιανουαρίου 2017, ο τέως υπουργός και Γραμματέας του οικουμενικού ελληνισμού της ΝΔ, επισκέφτηκε το κρατίδιο της ΒΒ

Παρασκευή 20. Ιανουάριου 2017
 

Ο κ. Σκανδαλάκης ως Γραμματέας οικουμενικού ελληνισμού του κόμματος θέλοντας να σχηματίσει δική του εικόνα για τα θέματα της ομογένειας στη περιοχή, είχε επαφές με παράγοντες της κομματικής οργάνωσης και της ελληνικής κοινότητας. Έτσι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο καιρό στο κρατίδιο με τους Έλληνες που μεταναστεύσαν τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία, θέματα της εκπαίδευσης με κύριο μέλημα το κλείσιμο σχολικών μονάδων στην Βάδη Βυρτεμβέργη και φυσικά το πρόβλημα με το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο. Με την παράκληση να λάβει σοβαρά υπόψη η Νέα Δημοκρατία τα παραπάνω, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΝΔ ΒΒ παρέδωσε φάκελο στον Γραμματέα με τις θέσεις της , οι οποίες θέσεις ταυτίζονται πλέον με όλους τους συλλογικούς φορείς στην Βάδη Βυρτεμβέργη. Το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Βάδης Βυρτεμβέργης, Τάσος Βασιλειάδης , παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Γραμματέα στο εστιατόριο LE Populair και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της οργάνωσης. Το βασικό ερώτημα που τέθηκε τόσο από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, όσο και από άλλους παραβρισκόμενους ήταν αν ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να δώσει προτεραιότητα για τον απόδημο ελληνισμό και να δώσει βάρος και ρόλο στις κομματικές οργανώσεις του εξωτερικού, με σκοπό να μπορέσουν αυτές να λειτουργήσουν δυναμικά για το κάλο της παράταξης και πάνω απ όλα για το καλό της πατρίδας .

Σαββάτου 21 Ιανουάριου 2017

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Σκανδαλάκης μαζί με μέλη της ΝΟΔΕ περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους και τα αξιοθέατα της Στουτγάρδης είδε την οικονομική και εμπορική κατάσταση της πόλης , συναντήθηκε με Έλληνες επιχειρηματίες και εμπόρους έχοντας έτσι την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ελληνικές εξαγωγές και την εμπορική δραστηριότητα και την δυναμική των ελλήνων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 
 

Το Μεσημέρι παραβρέθηκε μαζί με τον πρόεδρο της νομαρχιακής οργάνωσης ΝΔ ΒΒ, Τάσο Βασιλειάδη και τα μέλη της ΝΟΔΕ Χαράλαμπο Αθανασιάδη και Χρήστο Σαλονικιό σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η CDU Βάδης Βυρτεμβέργης με κύριο θεμα το μεταναστευτικό σε σχέση με την ενσωμάτωση, τις αξίες, την γλώσσα και την εργασία στην Γερμανία στο Μοναστήρι «Schöntal». Είχε κατ’ ιδίαν διαδοχικές συναντήσεις με αντικείμενο την ελληνογερμανική κοινότητα και γενικότερα την ελληνική διασπορά με τον ομοσπονδιακό Βουλευτή και στενό Φίλο της οργάνωσης μας, Steffen Bilger, τον υφυπουργό του ομοσπονδιακού υπουργείου οικονομικής συνεργασίας και αναπτύξεις και απεσταλμένο της Καγκελαρίας στην Ελλάδα κ.Hans-Joachim Fuchtel ο οποίος και ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και τα αποτελέσματα του πρόσφατου συνεδρίου στη Ναύπακτο αλλά και για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σε επίπεδο Δήμων και Κοινοτήτων.Ο κ. Σκανδαλάκης μετέφερε το θερμό χαιρετισμό του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και όλη η ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τόνισε στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί από την νομαρχιακή επιτροπή με την καγκελάριο κυριά Άγγελλα Μέρκελ ότι, στην γερμάνια πλέον ζει ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών με ελληνική καταγωγή οι οποίοι τώρα συμμετέχουν και στην πολιτική ζωή της Γερμανίας και μπορούν να συμβάλουν δυναμικά στον χώρο της κεντροδεξιάς. Τόνισαν επίσης ότι, στέκονται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας, με απώτερο σκοπό τα ενδιαφέροντά της οπού αυτό χρειαστεί! Η κυριά Μέρκελ τόνισε, η Ευρώπη είναι το μέλλον μας και οι αποφάσεις στο σημερινό συνέδριο αυτό προέβαλαν. Είμαστε τόνισε στενά συνυφασμένη με την ευρωπαϊκή ιστορία και κουλτούρα όπως και με την ευρωπαϊκή επιστήμη και την οικονομία. Αυτός είναι και ο λόγος, που η ευρωπαϊκή ενότητα μας δεσμεύει απόλυτα να στηρίξουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Τέλος δέχτηκε να φωτογραφηθεί με τα μέλη της αποστολής, κάτι που μας ευχαρίστησε ιδιαίτερος, μιας και η κυριά Μέρκελ το κάνει αυτό μόνον με πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης της.
 

Το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Σκανδαλάκης συναντήθηκε με τον Γενικό πρόξενο της Ελλάδος στην Στουτγάρδη οπού και ενημερώθηκε για την ελληνική κοινότητα και την ελληνική παρουσία γενικά. Επίσης ενημερώθηκε για τις πολίτικες εξελίξεις και την διαδικασία των επικείμενων εκλογών του Σεπτέμβριου στη Γερμανία.

Κυριακή 22 Ιανουάριου 2017

Το πρωί της Κυριακής ο κ. Σκανδαλάκης μαζί με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΝΔ ΒΒ εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στη Στουτγάρδη. 
 

Στη συνεχεία παραβρέθηκα στην εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ Βάδης Βυρτεμβέργης με την επωνυμία, Friedrich Schiller e.V., όπου πρωτεργάτες και υποστηρικτές της είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Χάρηκε ιδιαίτερα που είδε να συνεχίζουν την παράδοση και τα έθιμα όπως τα έζησε αυτός από την Ατλάντα της Αμερικής, εκεί που είναι μέλος και ο ίδιος στην οργάνωση. Ο κ. Σκανδαλάκης παίρνοντας τον λόγο τονισε ότι η Πατρίδα βασίζεται στην ομογένεια και αναγνώρισε την προσφορά των ομογενών στην Ελλάδα. Μίλησε για οικουμενικότητα και το πόσο σημαντικό είναι για την πατρίδα να έχει τους πρεσβευτές της όπου αυτοί υπάρχουν. Τέλος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχήθηκε στους συμπατριώτες χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
 

Το απόγευμα της Κυριακής, έκοψε την βασιλόπιτα της ΝΟΔΕ ΒΒ στη Στουτγάρδη . Στο λόγο του, παρακάλεσε τα στελέχη να στέκονται ενωμένα κοντά στην Νέα Δημοκρατία, στο έργο της και στον πρόεδρο του κόμματος τον Κυριακό Μητσοτάκη του οποίου μετέφερε και την αγάπη για τον απόδημο Ελληνισμό. Συνομίλησε με φίλους και στελέχη της οργάνωσης και απάντησε σε ερωτήματα που είχαν σχέση με την οικονομική κατάσταση στην πατρίδα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυνα χαιρετισμό, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Dr. Stefan Kaufmann MdB και ο Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης CDU στη Στουτγάρδη κ.Christian Hausmann. Έγινε αναφορά στις καλές σχέσεις που έχουμε μεταξύ των οργανώσεων μας και παρακάλεσαν να δώσουμε βάση στις επικείμενες εκλογές και να στηρίξουμε δυναμικά το κόμμα της CDU. 
 

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Βάδης Βυρτεμβέργης Τάσος Βασιλειάδης, παρακάλεσε τον Γραμματέα, Επιστρέφοντας στην Ελλάδα να μεταφέρει σε όλους, το μήνυμα αισιοδοξίας από τους ανθρώπων που βρίσκονται στις τάξεις της νομαρχιακής οργάνωσης και παλεύουν καθημερινά για τα συμφέροντα του ελληνισμού, των ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά και πετύχανε στη ζωή τους και κρατάνε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας, και είναι η πηγή αισιοδοξίας στις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας σήμερα. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε Βαυαρίας, κ. Θοδωρή Λίκκα όπως και τον συντονιστή των ΝΟ.Δ.Ε Γερμανίας, κ. Κυριάκο Ξεπαπαδάκο για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις. Η Νέα Δημοκρατία Βάδης Βυρτεμβέργης, ευχαριστεί τον καθηγητή, Τάκη Σκανδαλάκη για τον χρόνο, το ενδιαφέρον και την αντοχή που επέδειξε στο εξαντλητικό πρόγραμμα που του επεφύλαξε η ΝΟ.Δ.Ε ΝΔ ΒΒ, περνώντας ένα τριήμερο κοντά στην ομογένεια, στα στελέχη και τους φίλους της παράταξης, εντυπωσιάζοντας με την προσωπικότητα, το ήθος και τον καθαρό πολιτικό του λόγο, όσους είχαν την ευκαιρία να τον συναντήσουν και να συνομιλήσουν μαζί του.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Τάσος Βασιλειάδης
Προέδρος ΝΟΔΕ ΝΔ ΒΒ