Η ομάδα του ΕΛΚ: "Καταδικάζει έντονα την εξτρεμιστική πράξη εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πρεμετή Αλβανίας

Από τη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης των επιθέσεων στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πρεμετής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η Συνέλευση του ΕΛΚ ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα με τίτλο: "Ελευθερία της πίστης", που κατατέθηκε από τη ΝΔ με τη στήριξη του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας.

Το ψήφισμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:

Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος: "Καταδικάζει έντονα την εξτρεμιστική πράξη εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πρεμετή Αλβανίας, προς τους ιερείς και τις κτήσεις της, ως πράξη εξτρεμισμού εναντίον του Χριστιανισμού επί ευρωπαϊκού εδάφους".

"Λαμβάνοντας υπόψη την ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας ως βασικές αρχές που κατοχυρώνονται στην Οικουμενική Διακήρυξη του 1948 των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στον Ευρωπαϊκό Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών τα επεισόδια εξτρεμιστικής βίας εναντίον χριστιανικών Εκκλησιών και τόπων λατρείας συνέβησαν στην Αίγυπτο, τη Συρία και την Αλβανία…”.

Επιπλέον, η Συνέλευση του ΕΛΚ έδωσε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την τεράστια προσπάθεια του τελευταίου χρόνου στην αντιμετώπιση της κρίσης και τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται, ενώ παράλληλα το Προεδρείο του ΕΛΚ υπογράμμισε τον θαυμασμό των Ευρωπαίων για τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Η Τακτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησαν ο Γιάννης Σμυρλής, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε., ο Μανώλης Μαυρομάτης, π. ευρωβουλευτής, ο ειδικός σύμβουλος της Κομισιόν, Δημοσθένης Μαμμωνάς, ο Γιάννης Σαμπατάκος και ο Νίκος Κορογιαννάκης».