Εθελοντική δράση στην Ορεστιάδα

Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Γραμματέα Ποιότητας Ζωής Χρήστου Λεβέντη και παρουσία της Γραμματέως Ξένιας Παπασταύρου, διοργανώθηκε δράση συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Πνευματικό Κέντρο του  Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων στην Ορεστιάδα. Σκοπός της δράσης ήταν η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου και του Παιδικού χωριού SOS Θράκης.

 «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε συνανθρώπους. Αγαθά που εμείς απολαμβάνουμε άλλοι δεν τα έχουν. Σκοπός της Γραμματείας μας είναι να μην μένει κανένας άνθρωπος χωρίς φαγητό, χωρίς βοήθεια» είπε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Γραμματέας Χρήστος Λεβέντης μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας. Από την πλευρά της, η Γραμματέας Ξένια Παπασταύρου τόνισε ότι «κάθε περιοχή είναι σημαντική, όπως κάθε άνθρωπος είναι σημαντικός. Δεν μπορείς να πεις ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη και να τους βάλεις σε μία γενική κατηγορία. Ο κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστές ανάγκες γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ακούσουμε την ανάγκη του κάθε ανθρώπου.» Επίσης, η Γραμματέας ανέδειξε την αξία του εθελοντισμού λέγοντας «ο εθελοντισμός έχει τη μέγιστη σημασία. Είναι πραγματικά κάτι που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Αλλάζει τη ζωή εκείνου που προσφέρει και αλλάζει και τη ζωή εκείνου που παίρνει τη βοήθεια.»

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η ομάδα της Γραμματείας είχε την ευκαιρία να περάσει λίγες ώρες με τις κυρίες εθελόντριες της Εστίας Αγάπης. Βοηθώντας στην προετοιμασία του φαγητού εκείνης της μέρας,  ενημερωθήκαμε τόσο για το έργο που προσφέρουν καθημερινά οι κυρίες όσο και τις ανάγκες της Εστίας Αγάπης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τη ΝΟΔΕ Έβρου, τη ΔΗΜ.ΤΟ Ορεστιάδας και όλους τους φίλους και τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν και στήριξαν τη δράση μας, είτε με την παρουσία τους είτε με την προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.