Επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εταιρεία Workable

Την ελληνική εταιρεία Workable επισκέφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μάνφρεντ Βέμπερ.

Οι κ. Μητσοτάκης και Βέμπερ παρακολούθησαν την παρουσίαση που έκανε ο συνιδρυτής της εταιρείας κ. Σπύρος Μαγιάτης, ξεναγήθηκαν στα γραφεία και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους.
 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη παροχής φορολογικών κινήτρων για νέες start-up επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι το μοντέλο της συνιδιοκτησίας (με συμμετοχή των εργαζομένων) που συναντάται συχνά σε start-up επιχειρήσεις θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους.
 
Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:
 

  • Η κρίση στην Ελλάδα έχει αλλάξει τη νοοτροπία των νέων ανθρώπων, ωθώντας πολλούς προς την επιχειρηματικότητα. Έχει αλλάξει την αντίληψη που υπάρχει για την ανάληψη ρίσκου.
  • Τόσο αυτή η εταιρεία όσο και αρκετές άλλες έχουν διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας τους στην Ελλάδα, ακριβώς λόγω του πολύ καλού ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε. 
  • Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει η Ε.Ε. αλλά και με άλλους τρόπους.
  • Eίναι πολύ σημαντική αφενός η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, αφετέρου η παροχή φορολογικών κινήτρων στις νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα και η εξασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού με τις μεγάλες επιχειρήσεις. 
  • Είναι καλό ότι πολλοί νέοι βλέπουν τις επιτυχημένες ελληνικές start-up και αντλούν έμπνευση από τους ιδρυτές τους, θέλοντας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Δεν θα τα καταφέρουν όλοι, βέβαια. Αυτή είναι άλλωστε η φύση των start-up. Εμείς οφείλουμε όμως να σιγουρευτούμε ότι, όσοι έχουν τις καλύτερες πιθανότητες, πράγματι θα τα καταφέρουν. Και για όσους αποτύχουν, να εξασφαλίσουμε ότι θα τους δοθούν και άλλες ευκαιρίες και δεν θα τιμωρούνται επ’ άπειρον για αυτή την αποτυχία.

Κατεβάστε το ενημερωτικό σημείωμα εδώ.
Κατεβάστε το φωτογραφικό υλικό εδώ.