Δράση υποστήριξης της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη του έργου της «Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράσταση» της Γραμματέως Ποιότητας Ζωής της ΝΔ,  Ξένιας Παπασταύρου, σε συντονισμό με τις Γραμματείες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας Φύλων της Νέας Δημοκρατίας.

Για την επιτυχία της δράσης η κ. Παπασταύρου δήλωσε: «Αρωγοί στην προσπάθειά μας ήταν πολλοί ανώνυμοι ιδιώτες, μεγάλες εταιρείες τροφίμων και αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Έως τώρα έχουν καταμετρηθεί περίπου 1 τόνος τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα:  250 κιλά αλεύρι, 185 λίτρα λάδι, 300 λίτρα γάλα, 500 κιλά δημητριακά, 130 κιλά ζάχαρη, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, φρυγανιές, μπισκότα κ.α.

Ο ρόλος μας είναι να αναδεικνύουμε το έργο των φορέων που κάνουν τη ζωή των πολιτών καλύτερη σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας. Είμαστε εδώ για να ακούμε τις ανάγκες τους και να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους βοηθάμε ώστε εκείνοι να πετυχαίνουν περισσότερα. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι η ποιότητα ζωής να είναι δεδομένη για όλους του πολίτες της χώρας μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους στέκονται δίπλα μας στην προσπάθεια που κάνουμε. Ιδιαίτερα όλη την ομάδα της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης, την κυρία Μαρία Σιούρδη, την κυρία Αφροδίτη Μεθενίτη, την κυρία Ξανθή Γιαταγάνα και όλες τις εθελόντριες καθώς την ομάδα της ΝΔ την Λένα Μπανιά-Αυγενάκη, την Αριστέα Παπαδοπούλου, τη Μαριάννα Δέλκου, και τον αναπληρωτή Γραμματέα της  Ποιότητας Ζωής κ.Άγγελο Χρονά.»

 Η «Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση» αποτελεί πρότυπο δομής κοινωνικής προσφοράς, στέκοντας στο πλευρό περισσοτέρων των 600 νοικοκυριών, προσφέροντας κάθε είδους βοήθειας και στήριξης στους συνανθρώπους μας, μεταξύ άλλων ψυχοκοινωνική στήριξη, προληπτικούς ελέγχους υγείας, αλλά και μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά.

Η Νέα Δημοκρατία επικροτεί και ενθαρρύνει κάθε μορφή εθελοντικής δράσης που έχει στο επίκεντρο την ανθρωπιά, την αξιοπρέπεια και την προσφορά στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο. Στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των εθελοντών στην προσπάθειά τους να προσφέρουν όση περισσότερη ποιότητα ζωής μπορούν σε ανθρώπους που τόσο την έχουν ανάγκη.