Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Γαϊτάνη - απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή μέθοδο της μονταζιέρας διαστρεβλώνει τις δηλώσεις μας προκειμένου να υπηρετήσει το λαϊκίστικο αντιπολιτευτικό του αφήγημα.

Η κυβέρνηση από την αρχή της ενεργειακής κρίσης έχει υιοθετήσει ένα πακέτο στήριξης που αγγίζει τα 4 δις ευρώ, με στόχο να ενισχύσει την κοινωνία και ειδικά τους πιο ευάλωτους. Ο Πρωθυπουργός τόνισε στο μήνυμα του στους πολίτες, ότι “είναι ώρα η πολιτική να θέσει κανόνες στις αγορές. Και οι εταιρείες με υπερκέρδη από αυτήν τη συγκυρία να αναλάβουν μερίδιο στο κόστος υπέρβασής της”.

 Πρότεινε δε, συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων, ενώ η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει “κόφτη κερδών” ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας από κάποιους που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν μια κρίση με διεθνείς διαστάσεις, για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των πολιτών. Την ίδια στιγμή, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κινούνται για να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το ίδιο βιολί του λαϊκισμού, να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες “με ένα νόμο κι ένα άρθρο”».

Κατεβάστε το δελτίο τύπου εδώ.