Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για τη Μακεδονία και τη Θράκη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  για την απροθυμία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ενεργοποιήσει τη συμφωνία του 2014 για την παραχώρηση έκτασης 60 στρεμμάτων στη Θέρμη, προκειμένου να δημιουργηθεί ο πρώτος θύλακας της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.
 
Για το θέμα αυτό έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Δεδομένου ότι για την εμμονική Αριστερά, που εκφράζει ο κ. Τσίπρας, λέξεις όπως “ανάπτυξη” και “καινοτομία” είναι απαγορευμένες, γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι απρόθυμη να ενεργοποιήσει μια συμφωνία, η οποία θα καταστήσει τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης σύγχρονο εργαλείο επιστημονικής, τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
 
Αντίθετα, επιλέγει συνειδητά να αφήσει τη Ζώνη Καινοτομίας χωρίς… καινοτομία και τον φορέα, ο οποίος υπό φυσιολογικές συνθήκες θα δρούσε ως εφαλτήριο εφαρμογής ενός νέου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης, που θα συνέδεε την έρευνα με την καινοτομία και την παραγωγή, να διοικείται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο άνευ αντικειμένου.
 
Τα αρμόδια Υπουργεία  θα πρέπει να βάλουν τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου και να ενεργοποιήσουν άμεσα τη συμφωνία που έχει υπογραφεί πριν από δυο χρόνια, διότι η Βόρεια Ελλάδα δεν μπορεί να υπομείνει άλλες χαμένες ευκαιρίες.
 
Η ενεργοποίηση της συμφωνίας για τον πρώτο θύλακα της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης αφενός θα ευνοήσει και θα δρομολογήσει την αξιοποίηση και διεύρυνση του κεφαλαίου γνώσης που διαθέτουμε στη Μακεδονία και τη Θράκη και αφετέρου θα συμβάλει τα μέγιστα στην επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, μέσω παραγωγικών και οικονομικών δραστηριοτήτων αμιγώς αναπτυξιακού χαρακτήρα.
 
Δίνοντας ώθηση στη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, δίνουμε ώθηση στη Βόρεια Ελλάδα να  λειτουργήσει ως θεμέλιο της Ελλάδας του 21ου αιώνα. 
 
Η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να αφήσει στην άκρη τις μικροκομματικές στρατηγικές, διότι η Μακεδονία και η Θράκη είναι υπεράνω προσώπων και κομμάτων».