Δήλωση του Τομ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ν.Δ. κ. Γιώργου Γεωργαντά, σχετικά με την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 3Κ/2018

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σχετικά με την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 3Κ/2018 για τις προσλήψεις στους Δήμους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 3Κ/2018 όχι μόνο δεν είναι “κορυφαία στιγμή μιας αδιάβλητης διαδικασίας”, όπως προκλητικά δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, αλλά αποτελεί την κορυφαία στιγμή του κυβερνητικού εμπαιγμού δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας. Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει την Κυβέρνηση για τέσσερις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στη διαδικασία και τη θέτει προ των ευθυνών της».
 
Πλήρης Δήλωση:
Η Κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργού πανηγύρισε χθες για την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 3Κ/2018, χαρακτηρίζοντας την ως την «κορυφαία στιγμή μιας αδιάβλητης διαδικασίας». Θα ήταν πολύ ευχάριστη, αν ήταν αληθινή η εικόνα που παρουσιάζει ο Υπουργός. Δυστυχώς, όμως, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται απλώς για την κορυφαία στιγμή του κυβερνητικού εμπαιγμού σε βάρος 128.861 συμπολιτών μας.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει την Κυβέρνηση για τέσσερις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις:

  1. Είναι η πρώτη προκήρυξη στην ιστορία του ΑΣΕΠ που η εμπειρία των ήδη απασχολούμενων στους Δήμους υπερμοριοδοτήθηκε με 17 μόρια σε σχέση με άλλους που κάνουν την ίδια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και μοριοδοτούνται με 7 μόρια. Υπό την έννοια αυτή μιλάμε για μια κλειστή και προφανώς αντισυνταγματική προκήρυξη.
  2. Είναι η πρώτη φορά που ενώ είχαν ξεκινήσει οι αιτήσεις των υποψηφίων, μετά από παρέμβαση της Κυβέρνησης άλλαξε το πλαίσιο της Προκήρυξης.
  3. Είναι η πρώτη φορά που σε μια τόσο μεγάλη Προκήρυξη πολλών χιλιάδων θέσεων εκδόθηκαν τα αποτελέσματα χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος των δικαιολογητικών αλλά λήφθηκε υπόψη μόνο το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
  4. Είναι η πρώτη φορά που στο ΑΣΕΠ τέθηκε συγκεκριμένη προθεσμία, κατόπιν κυβερνητικής παρέμβασης, για να εκδοθούν αποτελέσματα εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου.

Οι μεθοδεύσεις αυτές προκαλούν τεράστιο πλήγμα στην αξιοκρατία και στο αίσθημα ίσης μεταχείρισης όλων των υποψηφίων. Τους επόμενους πολλούς μήνες θα βλέπουμε χιλιάδες συμπολιτών μας να ταλαιπωρούνται και να ξοδεύονται με προσφυγές προκειμένου να βρουν το δίκιο τους. Και γι’ αυτό θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η Κυβέρνηση που με την προχειρότητα, την ανευθυνότητα και, κυρίως, την πελατειακή λογική της, κατόρθωσε να απαξιώσει τον ίδιο το ρόλο του ΑΣΕΠ.