Νικόλαος
Ζιούβας

Γεννήθηκε το 1964 στο Βραχάτι Κορινθίας. Είναι Γεωπόνος, κάτοχος πτυχίου της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, με ειδικότητα στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη. 

Διαθέτει σημαντική επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία σε θέματα του Γεωπονικού κλάδου και της Αγροτικής Πολιτικής, κατέχοντας θέσεις ευθύνης για πάνω από 30 έτη.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως Εκτιμητής στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων - ΕΛΓΑ (1991). Διετέλεσε Υπεύθυνος Γεωπόνος της Οργάνωσης Παραγωγών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου Κορινθίας (1998), Επικεφαλής του Γεωπονικού Τομέα της Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδος - ΣΚΟΣ Α.Σ.Ε. (2001) και ακολούθως ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Κορινθιακής Αναπτυξιακής Α.Ε. (2004). Από το 2006 εργάζεται ως Διευθυντής Πωλήσεων στην εταιρεία Γεωργικών Εφοδίων ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε.

Συμμετείχε σε ομάδες εργασίας και επιτροπές του ΥΠ.Α.Α.Τ. και ΓΕΩΤΕΕ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Γεωτεχνικών (ΤΕΑΓΕ), ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Νομού Κορινθίας και για οκτώ έτη Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων (ΠΟΣΓ). Επιπρόσθετα είναι μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ) και μέλος του Συλλόγου Γεωπόνων του Νομού Κορινθίας. Έχει μετάσχει σε Εθνικά και Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά του Αγροτικού Τομέα και μιλάει Αγγλικά. 

Είναι παντρεμένος με την Γεωπόνο Φοίβη Λεγάκη και έχουν τρία παιδιά.