Θεόδωρος
Ζαγοράκης

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης γεννήθηκε στη Λυδία Καβάλας και από πολύ μικρή ηλικία αφοσιώθηκε στον αθλητισμό.

Έκανε λαμπρή καριέρα ως ποδοσφαιριστής και, ως αρχηγός, το 2004 οδήγησε την Εθνική Ελλάδος σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Είναι μέλος της «ομάδας των 100», στην οποία περιλαμβάνονται οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές που συμπλήρωσαν 100 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας τους.

Μαζί με τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, έχουν ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Legends 2004, με στόχο την διοργάνωση φιλανθρωπικών αγώνων και δράσεων για κοινωφελείς σκοπούς.

Μιλά Αγγλικά και Ιταλικά.

Το 2014 εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής  με τη Νέα Δημοκρατία.

Θεωρεί υπέρτατη τιμή του να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό
και ειδικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παραμένοντας στη φιλοσοφία αθλητής και με βαθιά γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο,
ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει ως βασικές του προτεραιότητες τον αθλητισμό και τους νέους και για αυτά, μεταξύ άλλων, αγωνίζεται στην Ευρωβουλή.

Ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης:

  • είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, με αρμοδιότητα στον Αθλητισμό, τη Νεολαία και τα Οπτικοακουστικά Μέσα

 

  • υπήρξε μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών μέχρι το 2017 όπου άλλαξε Επιτροπή για να προωθήσει τα εργασιακά δικαιώματα των επαγγελματιών αθλητών

 

  • είναι μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

  • συμμετέχει στις Αντιπροσωπείες του ΕΚ για τις σχέσεις της Ε.Ε. με τη Ρωσία και τη Σερβία

 

  • είναι ιδρυτικό μέλος της Διακομματικής Ομάδας για τον Αθλητισμό, στο Προεδρείο της οποίας έχει εκλεγεί δύο φορές Γενικός Γραμματέας.

 

  • μετά από πρόταση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέλαβε πρεσβευτής της εκστρατείας “Μαζί κατά του Καρκίνου”.