Γιώργος
Ξηραδάκης

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964 και μεγάλωσα στον Βόλο, σε Ιατρική οικογένεια αλλά με μάγεψε η μεγαλοσύνη της Ελληνικής Ναυτιλίας με την οποία και ασχολήθηκα σε όλη μου τη ζωή.  Αποφοίτησα από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, εργάστηκα σε Ελληνικά πλοία ως Πλοίαρχος Αξιωματικός και συνέχισα τις σπουδές μου στη Αγγλία στο City of London Polytechnic και στην Ουαλία όπου απέκτησα  MSc in Maritime Studies από το University of Wales. Εργάστηκα στη Γαλλική τράπεζα Credit Lyonnais στην Αθήνα  και το Παρίσι ως ανώτατο τραπεζικό στέλεχος. Το 1999 ίδρυσα  την εταιρεία ναυτιλιακών συμβούλων XRTC Business Consultants ΕΠΕ  η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών για την Ελληνική Ναυτιλία (Credit Lyonnais και Natixis) και ναυτιλιακός και επενδυτικών  σύμβουλος Κρατών, Διεθνών Οργανισμών και Εταιριών. Το 2010  η εταιρία μου πραγματοποιεί την πρώτη διεθνή ναυτιλιακή χρηματοδότηση Κινεζικής τράπεζας και από το 2012 αναλαμβάνω χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Ανάπτυξης της Κίνας. Παράλληλα δια μέσου της κρίσης αναλαμβάνω σύμβουλος διαχείρισης κινδύνων σε Ευρωπαϊκές τράπεζες ενώ ενεργώ  ως σύμβουλος χορηγήσεων  Μίσθωσης (Leasing) για πολλούς οργανισμούς της  Κίνας.

Ως Πρόεδρος του International Propeller Club των ΗΠΑ του Λιμένα Πειραιά από το 2013, είμαι ένθερμος υποστηρικτής των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων ενώ παράλληλα συνδράμω στην ανάπτυξη των Ελληνο-Κινεζικών σχέσεων  είτε ως Αντιπρόεδρος του αρχαιότερου Ελληνο-Κινεζικού Εμπορικού , Βιομηχανικού, Τουριστικού και Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου είτε ως Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας  Ελλάδας–Κίνα αλλά και ως  Μέλος της Επιτροπής Μεσογείου του Κινεζικού Νηογνώμονα (CCS) Παράλληλα είμαι ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, καθώς και διαφόρων σωματείων και οργανισμών της Ναυτιλίας και του Πειραιά. Διετέλεσα Πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (2004-6) και Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Λιμένων (2006-7).

Ως αρθρογράφος και ομιλητής η συντονιστής εκατοντάδων συνεδρίων που έχουν σχέση με την Ναυτιλία, το Περιβάλλον, την Επιχειρηματικότητα, την Ενέργεια, την Κοινωνική Ευθύνη και την Διαχείριση Ακινήτων και πάντοτε προασπίζω τον υγιή ανταγωνισμό και την αξιοκρατία. Έχω τιμηθεί από διάφορους Οργανισμούς και Επαγγελματικές Ενώσεις καθώς επίσης και Φιλανθρωπικά Σωματεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού για την δράση μου. Υπήρξα αθλητής Ιστιοπλοΐας και Χιονοδρομίας με εθνικές διακρίσεις.   

Είμαι παντρεμένος κι έχω δύο παιδιά τα οποία εργάζονται στο χώρο του Πολιτισμού και της Πληροφορικής.

 

Εισέρχομαι στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκήνη ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία μετά από επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως εκπρόσωπος της Θαλάσσιας Οικονομίας και της Ελληνικής Ναυτιλίας με σκοπό να συμβάλλω στην πραγματική αλλαγή πορείας της ελληνικής οικονομίας και την δημιουργία εργασιών μέσω της ανάπτυξης των επενδύσεων.    

 

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης κι αυτό μπορεί να το βρει μέσα από την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον Έλληνα πόσο δε μάλλον την Ελληνική ναυτοσύνη.  Για αυτό θέλω να είμαι εκεί για να βοηθήσω και να πρωτοστατήσω στις επερχόμενες αλλαγές γιατί αυτό έμαθα να κάνω σε όλη μου την ζωή.