Αντώνης
Βασιλοκωνσταντάκης

Ο Αντώνης Βασιλοκωνσταντάκης είναι δικηγόρος Αθηνών και Παρισιού. Είναι ειδικευμένος σε ζητήματα διεθνούς διαιτησίας και εναλλακτικής επίλυσης διαφορών, ενώ ασχολείται και με διεθνείς συναλλαγές, διαπραγματεύσεις με κρατικές αρχές και δημόσιες επιχειρήσεις, διοικητικές διαφορές και ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων εμπορικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της παροχής στρατηγικών συμβουλών σε εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιρειών και εισαγωγής τους σε οργανωμένες αγορές.

Είναι νομικός σύμβουλος μεγάλης εισηγμένης ελληνικής εταιρείας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Παρίσι στην αμερικανική δικηγορική εταιρεία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, όπου εκπροσωπούσε κατά κύριο λόγο κυβερνήσεις σε διεθνείς συναλλαγές και διαφορές. Μεταξύ άλλων, εκπροσώπησε την Ελλάδα ενώπιον διεθνών διαιτητικών δικαστηρίων σε διαφορές που προέκυψαν από την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της το 2012.

Αποφοίτησε με Άριστα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Παρίσι 1) και στο Δίκαιο της Κεφαλαιαγοράς και την εναλλακτική επίλυση διαφορών από το Πανεπιστήμιο Georgetown των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, υπήρξε υπότροφος της Γαλλικής κυβέρνησης, του Ιδρύματος Ωνάση, του Ιδρύματος Λεβέντη, του Πανεπιστήμιου Georgetown και του προγράμματος Salzburg Cutler.