Αθανάσιος
Τρίκας

Ο Δρ. Αθανάσιος Τρίκας γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά. Είναι ιατρός καρδιολόγος, απόφοιτος και αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι Συντονιστής Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΕΛΠΙΣ» και Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Επαγγελματικά έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο της Υγείας, υπηρετώντας σε πλείστες νοσοκομειακές και πανεπιστημιακές θέσεις διαχρονικά.

Σε ότι αφορά την επιστημονική του δραστηριότητα, αυτή συνίσταται στην πέραν των 2500 επιστημονικών παρουσιών: 86 δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά, 44 δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά (οι 24 στην Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση), 192 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, 216 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και πέραν των 1000 αναφορών σε διεθνή βιβλία και περιοδικά (citations).

Έχει υπάρξει συντονιστής σε 166 στρογγυλά τραπέζια σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ομιλητής σε 20 διεθνή και σε 305 ελληνικά συνέδρια. Συγγραφέας 38 κεφαλαίων σε βιβλία.

Υπήρξε μέλος των Ε.Κ.Ο.  και του Τομέα Υγείας της ΝΔ επί σειρά ετών.