Ηλίας
Ταραντζόπουλος

Γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1977. Είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος MSc Αγροτικής Οικονομίας του ΑΠΘ. Ειδικεύεται επίσης στην Ορθολογική χρήση ενέργειας στην κατασκευή έργων πρασίνου σε αστικά συγκροτήματα ενώ έχει πιστοποιηθεί και ως Εκτιμητής Ακινήτων (Remax University of Canada).

Διαμένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Φλώρινα ως Γεωπόνος. Από το 2019 έχει εργαστήριο Αναλύσεων και Συμβουλευτικής στο Αμύνταιο Φλώρινας.

Έχει εργαστεί επίσης σε ευρωπαϊκά προγράμματα του ΑΠΘ, στη Διεύθυνση Αγρ. Ανάπτυξης Φλώρινας στη Βιολογική Γεωργία, σε ΕΛΓΑ-ΟΠΕΚΕΠΕ ως Εκτιμητής, σε απαλλοτριώσεις του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ ανά τη χώρα, καθώς και σε αστικά ακίνητα ως ανεξάρτητος εκτιμητής, έχει συνεργαστεί με Εργοληπτικές Εταιρίες στον σχεδιασμό, επίβλεψη και υλοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών έργων πρασίνου, διετέλεσε προϊστάμενος εργοταξίου στην Εγνατία Οδό ΑΕ, ενώ υπήρξε και συνεχίζει να είναι manager Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Φλώρινας.