Γρηγόρης
Σταματόπουλος

Ο Γρηγόρης Σταματόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ιησουιτών Saint – Michel στις Βρυξέλλες, κάτοχος MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Anglia Ruskin University σε Διεθνή Οικονομικά Επιχειρήσεων και πτυχιούχος του τμήματος Επενδύσεων & Διαχείρισης Χρηματοοικονομικού Ρίσκου του City University και του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του University of Maryland University College.

 

Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις υψηλής ευθύνης σε εταιρείες όπως η Ernst & Young, PriceWaterhouseCoopers, Eurobank, Sprider Stores, Macoil, κ.α., ο Γρηγόρης Σταματόπουλος αποφάσισε το 2014 να εισέλθει στον χώρο του επιχειρείν με την ίδρυση της νεοφυούς επιχείρησης Funkmartini αντλώντας κεφάλαια από Έλληνες και ξένους επενδυτές. Σήμερα είναι Partner – Head of Finance & Business Development στην Koolmetrix.

 

Έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σε εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

 

Συμπεριελήφθη στη λίστα του περιοδικού Fortune “40 under 40” το 2015, 2016 και 2018, είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO από το 2005 ,μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης και μέλος του μητρώου στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

 

Έχει ζήσει για 20 χρόνια σε Λουξεμβούργο, Βρυξέλλες και Λονδίνο, μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και είναι παντρεμένος με την Αλεξία Κωτσή και έχουν ένα παιδί.