Γεώργιος
Σταμάτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Αθηνών. 

Είναι Φυσικοθεραπευτής με κύριο αντικείμενο την θεραπευτική ιππασία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της  Ιατρικής Σχολής Αθηνών στον τομέα της Διεθνούς Ιατρικής & Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας με αντικείμενο μεταπτυχιακής εργασίας το φαινόμενο των αστέγων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξειδίκευση την Ιατρική Καταστροφών. 

Μιλάει Αγγλικά και Βουλγαρικά.

Υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία στο Μηχανικό.

Διετέλεσε Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων την περίοδο 2013 – 2015 και υπήρξε  επικεφαλής του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ - Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ με πάνω από  300 σχετικές πρωτοβουλίες. 

Το 2012 ήταν ο εισηγητής του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική στον τομέα του εθελοντισμού, των αστέγων και του εθελοντισμού στην υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη. 

Εργάστηκε στο Δήμο Αθηναίων ως υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων Εθελοντισμού και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης με  κύριο αντικείμενο την ένταξη μεταναστών, προσφύγων και ατόμων τρίτης ηλικίας, ενώ υπήρξε ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του πρώτου Συμβουλίου Μεταναστών στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Ταυτόχρονα είναι εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διαπολιτισμικός διαμεσολαβητής και  αποτελεί ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών από το 2000 έχοντας αναπτύξει προσωπική εθελοντική δράση.