Νίκος
Ρωμανός

Ο Νίκος Ρωμανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Αποφοίτησε από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Essex ενώ κατέχει μεταπτυχιακό MBA από το Cardiff Business School. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν σε καίριες θέσεις στο marketing παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 και οι Ασιατικοί Αγώνες Ντόχα 2006. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εστίασης συνιδρύοντας μια επιχείρηση που σήμερα έχει εξελιχθεί σε αλυσίδα παραγωγής παγωτού και χονδρικής με κεντρικό εργαστήριο και δύο καταστήματα λιανικής. Παράλληλα υπήρξε συνιδρυτής στην πρώτη αλυσίδα παγωμένου γιαουρτιού που δημιούργησε τη μόδα γύρω από το συγκεκριμένο προϊόν.

Το 2014 παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές του, ο Νίκος Ρωμανός εξειδικεύτηκε στη γνωσιακή ψυχολογία και συνεργάστηκε με κέντρο λογικοθυμικής γνωσιακής ψυχοθεραπείας ως ψυχολόγος.

Το 2016 άρχισε να είναι ενεργός στα social media, με έντονο πολιτικό αποτύπωμα στις αναρτήσεις του, και στη συνέχεια να αρθρογραφεί τακτικά σε sites και εφημερίδες (liberal, Πρώτο Θέμα, protagon, Ελεύθερος Τύπος κτλ). Την ίδια περίοδο ορίστηκε Αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ από το 2017 βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικοινωνίας για το κυβερνών κόμμα, αρχικά ως Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (2017-2019) και στη συνέχεια ως Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, οπότε και ανέλαβε τη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος. Παράλληλα, κεντρικός υπήρξε ο ρόλος του στο κομμάτι της ψηφιακής επικοινωνίας του κόμματος, αλλά και στη μάχη κατά των fake news.