Δημήτρης
Πανακάκης

Ο Δημήτρης Πανακάκης γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1985 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης .

Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Marketing Management) στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Ελλάδα, συνέχισε τις ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στο «Deutschkolleg Stuttgart» στην Στουτγάρδη της Γερμανίας. Ομιλεί άπταιστα την Γερμανική και την Αγγλική γλώσσα.

Σε ηλικία μόλις 25 ετών, εργάστηκε σε Γερμανική εισαγωγική εταιρεία ως υπεύθυνος πωλήσεων και προώθησης Ελληνικών Προϊόντων στα κρατίδια Βαυαρία, Βάδη-Βυρτεμβέργη και Σαξονία.

Το 2012 ανέλαβε την διεύθυνση εταιρείας εξαγωγών με πανευρωπαϊκή δραστηριότητα  στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας  με πρωταρχικό αντικείμενο την ανάλυση αγοράς, τον καθορισμό στόχων και το συντονισμό επιχειρήσεων.

Έχει συμμετάσχει στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις εμπορικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος της Γερμανίας και της Ελλάδας.

Μετά την πολυετή του παραμονή στο Εξωτερικό επέστρεψε στην Ελλάδα όπου δημιούργησε τη δική του επιχείρηση με κύρια δραστηριότητα την εισαγωγή και διάθεση προϊόντων στην Ελληνική αγορά.

Το 2017 συμμετείχε με επιτυχία στην διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Επικοινωνία