Νικόλαος
Παγώνης

Ο Νικόλαος Παγώνης γεννήθηκε το 1971 στην Τρίπολη.

Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και διπλωματούχος μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο Τμήμα   “Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές”.

Σε επαγγελματικό επίπεδο έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα με αντικείμενο το marketing, ενώ διετέλεσε Διοικητικός Υπάλληλος στο Ε.Κ.Π.Α.

Παράλληλα,  κατέχει διδακτική εμπειρία ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων στο Εθνικό Κέντρο Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και είναι εισηγητής σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων με εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό περιεχόμενο.

Έχει διατελέσει μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, μέλος του Δ.Σ. των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και μέλος του Δ.Σ της ΗΣΑΠ Α.Ε.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι Γραμματέας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ από τον Ιανουάριο του 2019.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Γνωρίζει άριστα την αγγλική.