Ιωάννης
Μπρατάκος

Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Εργάζεται ως  Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY στην οποία είναι ιδρυτικό μέλος.

Από το 2006 εκλέγεται συνεχώς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Είναι Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ υπεύθυνος για θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εταιρίας Ανάπτυξης & Προόδου (ΕΤΑΠ) του ΕΒΕΑ, διετέλεσε μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη των στόχων της αναθεωρημένης Στρατηγικής της Λισσαβόνας και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνίας Νέων Τεχνολογιών της EUROCOMMERCE. Επίσης, υπήρξε εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2007-2013 καθώς και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ σε Διοικητικά Συμβούλια αναπτυξιακών συμπράξεων που χρηματοδοτήθηκαν από την κοινοτική πρωτοβουλία EQUAL.

 

Τερμάτισε στον Μαραθώνιο της Αθήνας το 2017 για φιλανθρωπικό σκοπό υπέρ της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα» και είναι εθελοντής αιμοδότης αιμοπεταλίων.