Ελένη
Μαυρόγαλου

H Ελένη Μαυρόγαλου, ασκώντας τη δικηγορία ενεργά από το 2010, ως συνεργάτης μεγάλων δικηγορικών εταιριών, με ιδιαίτερη ενασχόληση σε ζητήματα διεθνών εμπορικών διαιτησιών, έχει αποκτήσει εκτενή γνώση τόσο της διεθνούς αγοράς και νομοθεσίας, όσο και ζητημάτων διασυνοριακών συναλλαγών. Μετά τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Εργατικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ασχολείται εκτεταμένα με ζητήματα συνταξιοδοτικού δικαίου και ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

Έχοντας αμιγώς νησιωτικές καταβολές και από τους δύο της γονείς, οι οποίοι διατηρούν ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Πάτμο, γενέτειρα της μητέρας της, και διατελώντας δημοτική σύμβουλος Πάτμου, για δεύτερη θητεία, γίνεται συνεχώς κοινωνός, των αναγκών των νησιωτών, αλλά και της κοινωνικής και οικονομικής απομόνωσης στην οποία οδηγήθηκαν τα χρόνια της κρίσης τα ελληνικά νησιά. Παράλληλα, είναι ιδρυτικό μέλος συλλόγων με έδρα νησιά της Δωδεκανήσου με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού κάλλους. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου, ενώ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ήταν Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ηλικία 35 ετών, σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, έχοντας τους προβληματισμούς της σημερινής νέας γενιάς, είναι πεπεισμένη πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα οδηγήσει της πατρίδα μας στην αναγέννηση και θα αποδεσμεύσει τις δημιουργικές δυνάμεις των νέων.

Επικοινωνία