Εμμανουήλ
Κουτσογιαννάκης

O  Μανώλης Κουτσογιαννάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Μεγάλωσε και ζει στο Ηράκλειο Αττικής και έχει καταγωγή από την Κίσσαμο Χανίων.
Το 2008 αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής της σχολής θετικών επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 2010-2011 εκτέλεσε τη στρατιωτική του θητεία και απολύθηκε ως τεχνικός ενσύρματων μέσων στις διαβιβάσεις του στρατού ξηράς.                                                           
Την περίοδο 2011-2013 έκανε το μεταπτυχιακό του στο ALBA Graduate Business School στον τομέα των Xρηματοοικονομικών με κατεύθυνση τον  κλάδο των επενδύσεων.
Εργάζεται ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης στον ιδιωτικό τομέα μέχρι και σήμερα. Το 2013 εργάστηκε στην εταιρεία DHC consulting LTD στην Αθήνα με έδρα τη Νέα Υόρκη ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος ολοκληρώνοντας ένα πρόγραμμα internship.Επίσης παρακολούθησε και σεμινάρια ασφαλιστικού-επενδυτικού συμβούλου στην Ιnteramerican με έμφαση στα αμοιβαία κεφάλαια. Από την άνοιξη του 2014 ξεκίνησε να εργάζεται στην Alpha Bank μέχρι και το καλοκαίρι του 2015.                       
Είναι Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού & Αθλητισμού Ηρακλείου Αττικής από το Μάιο του 2016, όντας για πρώτη φορά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014 και τιμώντας τον οι πολίτες με την 8η θέση. Είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) καθώς και Αντιπρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής.
Δείγμα των οργανωτικών του ικανοτήτων έδειξε και στο Πανεπιστήμιο όπου ήταν ενεργό μέλος στη φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όλα τα χρόνια συνεχίζοντας μετέπειτα στην ΟΝΝΕΔ όπου και δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Παράλληλα είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών καθώς και του συλλόγου Κρητών Ηρακλείου Αττικής.