Δημήτριος
Γλυμής

Ο Αντιστράτηγος ε.α Δημήτριος Γλυμής έχει 39 έτη ενεργού υπηρεσίας και είναι επίτιμος Διευθυντής Α΄ Κλάδου του ΓΕΣ (Κλάδος Επιχειρήσεων).

Υπηρέτησε ως Διοικητής σε Μονάδες Πεζικού και σε Σχηματισμούς Α` Ετοιμότητας (σε Σύνταγμα, Ταξιαρχία, Μεραρχία) σε Ελλάδα και Εξωτερικό, σε Συμμαχικό και ιδιαίτερα επικίνδυνο περιβάλλον, σε εμπόλεμες περιοχές επιχειρήσεων (Διοικητής Ελληνικού Τάγματος στο Αφγανιστάν κ.α).

Διετέλεσε ως επιτελής σε θέσεις αυξημένης ευθύνης και υψηλού επιχειρησιακού ρίσκου σε μεγάλα Διακλαδικά Επιχειρησιακά Στρατηγεία της Χώρας αλλά και σε Πολυεθνικά Νατοϊκά Στρατηγεία του εξωτερικού, υπό αντίξοες συνθήκες (Βέλγιο – Βοσνία).

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διοίκησης, διεύθυνσης και διαχείρισης προσωπικού, αντιμετώπισης κρίσεων και εκτάκτων καταστάσεων υπό πίεση, καθώς και εμπειρία σε θέματα διαχείρισης του Μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα.

Έχει αποφοιτήσει από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων,  το Κολέγιο Άμυνας του NATO στη Ρώμη, τη Σχολή Χημικού – Βιολογικού – Ραδιολογικού Πολέμου στις Η.Π.Α, το NATO Crisis Management στη Γερμανία, την Ανώτατη Σχολή Πολέμου, τη Διακλαδική Σχολή Επιτελών Άμυνας, το Centre d’Etudes Diplomatiques et Strategiques – C.E.D.S, το Human Intelligence Training Course στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και το Balkans Intelligence Course στη  Γερμανία.

Την παρούσα περίοδο, φοιτά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων.

Έχει τιμηθεί με 5 Ηθικές Αμοιβές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με 9 από το Υ.Ε.Θ.Α, την ιεραρχία του Ελληνικού Στρατού και το ΝΑΤΟ. Επιπλέον έχει τιμηθεί από την Ισλαμική Δημοκρατία του Αφγανιστάν – Υπουργείο Υγείας.

Του έχουν απονεμηθεί 3 Εύφημες μνείες και 5 φορές συγχαρητήρια από τη Στρατιωτική Ιεραρχία, για ιδιαίτερες πράξεις του, όπως τη διάσωση του τραυματία Έλληνα Δημοσιογράφου Γιώργου Κοίλιαρη στο Αφγανιστάν, υπό αντίξοες συνθήκες σε ιδιαίτερα επικίνδυνο περιβάλλον.

Είναι παντρεμένος και έχει τρεις υιούς.