Ελίζα
Φερεκύδου

Η Ελίζα Ε. Φερεκύδου είναι βιολόγος και διδάκτορας (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στη μοριακή βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Επίσης, εκπαιδεύτηκε στη Συμβουλευτική και στο Life Coaching στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάζεται στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και είναι επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντονίζει προγράμματα και δράσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας, αλλά και προγράμματα εθελοντών. Διδάσκει στα προγράμματα διά βίου μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων στο αντικείμενο της βιολογίας. («Τα βιολογικά μας», βιολογία α΄, γ΄ γυμνασίου).

 Έχει αρθρογραφήσει επί σειρά ετών σε έντυπα του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, ενώ εξέδωσε για πολλά χρόνια το ιατρικό τριμηνιαίο περιοδικό «Ρυσμός».

Δίδαξε ως επίκουρη καθηγήτρια (βάσει ΠΔ 407/80), στη Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση. Επίσης, εργάστηκε σε ερευνητικά προγράμματα και σε ιατροφαρμακευτικές εκδόσεις.

 Δραστηριοποιείται από το 2003, λόγω καταγωγής, στα Κωνσταντινουπολίτικα Σωματεία, όπου είναι εκλεγμένη, με δράση που αφορά τη συμμετοχικότητα, την υποστήριξη των μειονοτήτων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο δίδυμων γιων.