Παύλος
Ελευθεριάδης

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1967 και μεγάλωσα στο Παλαιό Φάληρο. Σπούδασα στη Νομική Αθηνών και συνέχισα τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιo του Cambridge από όπου πήρα το διδακτορικό μου το 1995

 

Είμαι Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και δικηγόρος στο Λονδίνο. Έχω ειδικευθεί στο συνταγματικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την φιλοσοφία του δικαίου. Δικηγορώ σε θέματα δημοσίου, χωροταξικού και ευρωπαϊκού δικαίου στα αγγλικά δικαστήρια.

 

Πήγα σχολείο στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή στην Αθήνα. Από το 2003 διδάσκω στην Οξφόρδη. Tο 2001 ήμουν Επισκέπτης Καθηγητής στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, ενώ από το 1998 έως το 2003 δίδαξα στο London School of Economics. Το 2005 μου απονεμήθηκε το Βραβείο Μποδοσάκη.

 

Τα επόμενα χρόνια θα δοθούν σπουδαίες ιδεολογικές μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα αναμετρηθούν με τους λαϊκιστές και τους εθνικιστές. Η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα στις μάχες αυτές, υπερασπιζόμενη τις αξίες της: την ελευθερία, την ισότητα, την αλληλεγγύη. Είμαστε μια από τις πιο παλιές συνταγματικές δημοκρατίες της Ευρώπης. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δώσει αυτόν τον αγώνα ως το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα της χώρας, το κόμμα που μας έβαλε στην ΕΟΚ το 1981 παρά τις αντιδράσεις άλλων κομμάτων. Οι θέσεις μας για την δίκαιη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, αλλά και για το μεταναστευτικό και το Ευρωπαϊκό άσυλο, πρέπει να ακουστούν σε όλη την Ευρώπη και να συνδιαμορφώσουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα συζητηθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κοινοβούλιο. Η υποψηφιότητά μου δεν είναι στενά παραταξιακή. Εκφράζει την πρόθεσή μου να υπάρξει μια ευρεία συμμαχία όλων των προοδευτικών δυνάμεων για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με μια νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν με τιμήσουν οι συμπολίτες μας, θα υπερασπιστώ τις αξίες της Ελλάδας και της Ευρώπης με αποτελεσματικότητα και πειστικότητα, χωρίς καμμία ανασφάλεια ή αμφιβολία για την θέση της Ελλάδας ως πρωταγωνίστριας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.