Νέα του Προέδρου της ΝΔ

Συνάντηση Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με ΕΛΛΟΚ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα, Τρίτη 22 Μαΐου 2018, συνάντηση με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.), με σκοπό την ενημέρωση για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς στη χώρα μας. Οι εκπρόσωποι της ΕΛΛ.Ο.Κ. παρουσίασαν στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας την ανάγκη για μια συνολική προσέγγιση πολιτικής για τον καρκίνο που θα ξεκινά από την πρόληψη και θα φτάνει μέχρι την ανακουφιστική φροντίδα.
 

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ' όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας. Πόσο μάλλον η πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης που συνέβη χθες με την έφοδο στο ΣτΕ. Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει. 
 

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο «Ιόνιες ημέρες ανάπτυξης» της ΝΟΔΕ Κέρκυρας

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη πολύ θερμή υποδοχή σήμερα εδώ στη Κέρκυρα. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά όταν επισκέπτομαι το όμορφο νησί σας το οποίο διαθέτει  τόσες σημαντικές αναξιοποίητες αναπτυξιακές δυνατότητες. Θέλω ξεκινώντας να συγχαρώ τον Βασίλη Οικονόμου στον οποίο ανέθεσα με την ιδιότητα του Τομεάρχη Υγείας να αναλάβει τον συντονισμό  και την εκπόνηση του Περιφερειακού Συνεδρίου για τα Ιόνια νησιά και να τον συγχαρώ γιατί πράγματι με πολύ μεγάλη επιμέλεια ασχολήθηκε με το αντικείμενο.

Περιοδεία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα

Διήμερη περιοδεία στην Κέρκυρα πραγματοποιεί από το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να παραστεί στο συνέδριο «Ιόνιες ημέρες ανάπτυξης» που διοργανώνει η ΝΟΔΕ του νησιού.
 
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του από την πλατεία Σπιανάδας όπου χαιρέτησε και συνομίλησε με τον κόσμο και στη συνέχεια βρέθηκε στην Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (Παλαιά), στην Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας «Μάντζαρος» και στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας.
 

Στην Κέρκυρα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Μαΐου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρίσκεται αύριο Κυριακή 20 και Δευτέρα 21 Μαΐου στην Κέρκυρα.
 
Αύριο, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (Παλαιά Φιλαρμονική), την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας «Μάντζαρος», την Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας και το Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας.  
 
Ακολούθως, θα παρακολουθήσει τις εργασίες του Συνεδρίου «Ιόνιες ημέρες ανάπτυξης» που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Κέρκυρας.
 

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Εσθονίας κυρία K. Kaljulaid

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου, με την Πρόεδρο της Εσθονίας κυρία Kersti Kaljulaid. Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίσθηκε η αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο επιτυχές παράδειγμα της Εσθονίας σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ψηφιοποίηση των συναλλαγών του πολίτη με το Δημόσιο.
 

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση «Novartis»

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν από τρεις μήνες, από το βήμα της Βουλής, είχα μιλήσει για πολιτική σκευωρία. Είχα καταγγείλει τις παρεμβάσεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Κράτος, καθώς και το παρακράτος που πάει να στηθεί στη Δικαιοσύνη. Όλα αυτά με αφορμή ένα υπαρκτό εταιρικό σκάνδαλο, και αναφέρομαι βέβαια στην υπόθεση Novartis, που η Κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει σε υποτιθέμενο πολιτικό σκάνδαλο. Πρόκειται για ωμή παραβίαση των αρχών και των κανόνων του Κράτους Δικαίου.
 

Συμμετοχή του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ε.Λ.Κ. - Δήλωση

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετέχει σήμερα, 16  Μαΐου, στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), στη Σόφια. Κατά την προσέλευσή του έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της χώρας μας η είσοδος των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει χωρίς προϋποθέσεις. Και πρώτη αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση είναι η τήρηση των κανόνων καλής γειτονίας. 
 

Συμμετοχή του Προέδρου της ΝΔ στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ε.Λ.Κ. στη Σόφια

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 16 Μαίου, στη Σόφια και θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.).

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη από την Ίμβρο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ίμβρο, παρέστη σήμερα το απόγευμα στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Είχα την πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση να συμμετέχω στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εδώ στην Ίμβρο, χοροστατούντος του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 
 

Σελίδες