Νέα του Προέδρου της ΝΔ

Συμμετοχή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ε.Λ.Κ. - Δήλωση

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετείχε σήμερα, Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), στις Βρυξέλλες.
 
Αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι μια απλή υπόθεση.
 
Πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν οι οικονομικές υποχρεώσεις που η Μεγάλη Βρετανία έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρώπη.  Ειδικά ως προς τα ταμεία συνοχής.
 

Συμμετοχή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει αύριο, Σάββατο 29 Απριλίου, στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα το Brexit.

Παρεμβάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την τροπολογία περί παραβάσεων λαθρεμπορίας

Πρώτη παρέμβαση
 
Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, χθες στις 10:00, σας επισκέφτηκα και σας παρέδωσα μια εξασέλιδη επιστολή, με την οποία παρουσιάζω αναλυτικά τον προβληματικό τρόπο με τον οποίο νομοθετεί το ελληνικό Κοινοβούλιο. Στάθηκα ιδιαίτερα στο ζήτημα της κατάθεσης εκπρόθεσμων τροπολογιών, είτε βουλευτικών, είτε υπουργικών, χωρίς καμία έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι οποίες γίνονται αποδεκτές,  χωρίς καμία απολύτως εξήγηση  από τους αρμόδιους Υπουργούς.
 

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε την ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – Κίνας»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου, με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, κ. Liu Qibao, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα, με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας - Κίνας.
 

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Liu Qibao

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου, στις 16:20, με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, κ. Liu Qibao.
 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους θεσμούς και να μην αφήσουμε τη Δημοκρατία να λιγοστέψει»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου, με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, στον οποίο έθεσε θέματα τα οποία αφορούν στη λειτουργία του Κοινοβουλίου και επέδωσε σχετική επιστολή.
 
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Πήρα την πρωτοβουλία να επισκεφθώ τον Πρόεδρο της Βουλής. Αυτό επιτάσσει το δημοκρατικό μου καθήκον. Του υπενθύμισα το δικό του θεσμικό ρόλο. 
 

Βασικά σημεία από την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Πάνου Καζάκου

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Υψώνεται ξανά στην Ευρώπη ένα ισχυρό πολιτικό ανάχωμα  απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού».

Την πεποίθησή του ότι «υψώνεται ξανά στην Ευρώπη ένα ισχυρό πολιτικό ανάχωμα απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού» εξέφρασε, μιλώντας, σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Πάνου Καζάκου με τίτλο: «Η Δραχμή δεν (θα) είναι η λύση», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή»

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι, Σεβαστοί Πατέρες, κυρίες και κύριοι,
 
Με πολύ μεγάλη συγκίνηση, με πολύ μεγάλη χαρά, η σύζυγός μου και εγώ σας επισκεπτόμαστε σήμερα στα κεντρικά σας γραφεία για να ενημερωθούμε για το εξαιρετικά πλούσιο έργο το οποίο έχει επιτελέσει η «Αποστολή» τα τελευταία χρόνια. 
 

Πρόγραμμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο Τρίτη 25 Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο, Τρίτη 25 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» (Ήρας 8 και Δέσπως Σέχου – Νέος Κόσμος).
 
Στις 17:30, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, κ. Sameh Hassan Shoukry.
 

Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στους αρχαιολογικούς χώρους της Μίεζας και της Βεργίνας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα, Κυριακή 23 Απριλίου, στη Νάουσα και τη Βέροια, ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας και επισκέφθηκε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.
 
            Αμέσως μετά την ξενάγησή του στη Βεργίνα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 

Σελίδες