Εκπρόσωπος Τύπου
Η Μαρία Σπυράκη γεννήθηκε στη Λάρισα, το 1965.

Έχει εργαστεί 22 χρόνια στη δημοσιογραφία στον ιδιωτικό τομέα και είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης. Ειδικεύτηκε στο πολιτικό ρεπορτάζ (Επενδυτής, Εξουσία, Ημερησία του Σαββάτου,  Αγγελιοφόρος, Θεσσαλονίκη), και σε τηλεοπτικούς σταθμούς (ΣΚΑΙ, STAR, ALTER και MEGA).

Στις Ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη πρώτη ευρωβουλευτής της ΝΔ και εντάχθηκε στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι μέλος των Επιτροπών Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) και Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE), καθώς και μέλος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις της Ε.Ε. με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, FYROM. Είναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ.

Σπούδασε Χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας στο London School of Journalism.

Παρακολούθησε επίσης μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας, στο ΚΕΚ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα Διαχείρισης Κρίσεων και Οικονομικής Κρίσης. Μετά την εκλογή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολούθησε επίσης μαθήματα για Ευρωπαϊκά Θέματα, Ενεργειακή Πολιτική και Διαπραγματεύσεις στο College of Europe. Είναι εγγεγραμμένη στο μεταπτυχιακό τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Μιλάει 2 γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά.
Μαρία Σπυράκη