Σοφία
Αναγνωσταρά

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άσσο Κορινθίας. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών. Aσκεί το επάγγελμα του μηχανικού αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα. Έχει 18ετη επαγγελματική εμπειρία σε μελέτες και κατασκευές μέσω της τεχνικής εταιρείας Μουρίκης Α.Ε., της οποίας είναι Αντιπρόεδρος. Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς άνω των 40 turn-key projects οικιστικής κυρίως ανάπτυξης σε Αθήνα, Κόρινθο και νησιά του Αιγαίου. Από το 2012 ως ενεργειακή επιθεωρήτρια πιστοποιεί τις ενεργειακές αποδόσεις κτηρίων, ενώ επιβλέπει και την υλοποίηση της ενεργειακής τους αναβάθμισης.  Από το 2015, ως εξωτερικός συνεργάτης της TUV-Hellas, η δραστηριότητά της επεκτείνεται σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) με έλεγχο και διασφάλιση ποιότητας (QA/QC Engineering) καθ’ όλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών φάσεων, κυρίως αιολικών πάρκων, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τέλος,  παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο αντικείμενο της επιστήμης του μηχανικού, τόσο τεχνικής όσο και νομικής φύσεως.

Η πολιτική της δραστηριότητα ξεκινά με την ένταξή της στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων από τα αρμόδια στελέχη του κόμματος. Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 κατήλθε ως υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Κορινθίας, συγκεντρώνοντας 6140 ψήφους. Από τον Νοέμβριο 2019 έχει οριστεί Γενική Συντονίστρια του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Πελοποννήσου.

Είναι έγγαμη και μητέρα ενός αγοριού 5 ετών.

Έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις ομάδες ΑΜΕΑ, συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις της ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών. Είναι ανάδοχος γονέας 2 παιδιών μέσω της Action Aid.

Επικοινωνία