Μαρία
Αγραπίδου

Η Μαρία Αγραπίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ρουμάνικα, Ιταλικά, και λίγα Ισπανικά και Βουλγάρικα. Αποφοίτησε με άριστα ως Χειρουργός Οδοντίατρος από το Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi- Romania με τον τίτλο Doctor Medic Sromatolog.

Έχει κάνει πρακτική εξάσκηση στα τμήματα των Νοσοκομείων Π.Γ.Ν. Λευκάδος (1992, 1993, 1994, 1995) και Π.Γ.Ν. Σύρου (1996). Από το 1999 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Εργάστηκε ως οδοντίατρος στην Ολυμπιάδα και Παραολυμπιάδα το 2004. Αναλαμβάνει ασθενείς με ψυχιατρικές νόσους και ΑμεΑ και προσφέρει κατ΄ οίκον νοσηλεία με κινητή οδοντιατρική μονάδα. Έχει ασχοληθεί με τη μεσογειακή διατροφή και τις θετικές επιπτώσεις στη στοματική υγεία και τον καρκίνο του στόματος.

 Έχει μιλήσει σε πολλές ημερίδες και συνέδρια. Προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες ως εθελοντής ιατρός στο πλαίσιο  κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης μέσα από δημοτικά κοινωνικά δίκτυα και με τη βοήθεια φιλανθρωπικών οργανώσεων και συλλόγων. Είναι στην Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και αρθρογραφεί στο Επιστημονικό Περιοδικό του Συλλόγου. Είναι ειδικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Γυναικών «ΛΑΚΑΙΝΕΣ» και μέλος των Γυναικών Ευρωπαϊκής Ένωσης και της HELP HELLAS. Στη Νέα Δημοκρατία είναι Πρόεδρος της Ε.Κ.Ο. Οδοντιάτρων Πειραιά.