Μιχάλης
Αγγελόπουλος

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Διετέλεσα Νομικός Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (1995-2004), Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (2004-2007), Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Υπουργείο Εσωτερικών (2008-2009) και Νομικός Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγην Δήμαρχος Σάμου και τον Οκτώβριο του 2014 μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος της Νησιωτικής Πολιτικής. Είμαι επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (όπου εκπροσωπούνται 200.000 Δήμοι και Περιφέρειες από 47 κράτη) και εκλεγμένος Αντιπρόεδρός του. 

Ζώντας το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, η ενασχόληση μου με το ΦΠΑ και τη Νησιωτικότητα μου διαμόρφωσαν την πεποίθηση, ότι η Ευρώπη που θέλουμε πρέπει να είναι κοντά στις προτεραιότητες των πολιτών της. Αυτήν την αμεσότητα την εγγυάται η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία μιας νέας Ευρώπης.